torstai 8. elokuuta 2013

Toiset möllikisat

Viilentymässä ennen möllikisaa. Lämpötila +27
"Isoäiti täällä. Tule sisään vain pikku punahilkka."
 Tiistaina oli meidän toiset möllikisat P-haun hallilla. Alkoi taas hirvittämään jo kotona ennen lähtöä.

Oli kuuma päivä. Hallille saapuessa auton mittari näytti +27. Vaikka oltiin vieraammassa paikassa kaikkien uusien hajujen keskellä, niin "pissakävelyllä" olivat tavallista rauhallisempia. Siinä kohti tuntui, että mitähän tästä oikein mahtaa tulla tänään. Paikalla kuitenkin oltiin, joten mukaan vain.
Olin varautunut ottamalla mukaan vesikanisterin ja pyyhkeen. Pidin märkää pyyhettä hetken kummankin päällä viilentämässä ja ei nuo ainakaan pois sieltä pyrkineet.

Rata näytti tällä kertaa jopa mahdolliselta muistaa. Kai se sitten oli oikea möllirata toisin kuin edellinen.
Surkun kanssa aloitettiin taas maximöllit. Ihan hyvin meni mielestäni siihen nähden missä vaiheessa Surkun kanssa ollaan. Puomin meinasi aluksi kiertää, mutta ihmeekseni A:lle meni ensimmäisellä.

Kohta olikin jo Lumin vuoro... Lumipa yllätti. Pelkäsin ettei sitä kuumuudessa ja uusien hajujen keskellä jaksa kiinnostaa ja pysyyköhän se edes radalla... Mitä vielä. Neiti pisteli varmaan ennätysvauhtia. Jos olisi kyennyt, olisi varmaan loikannut koko A:n yli kertaheitolla. Seis-käsky A:n alastuloon tuli auttamatta myöhässä koiran ollessa jo ilmassa ja päätyessä komealla loikalla kyljelleen maahan.Kontaktit kaipaavatkin kovasti sitä harjoitusta, mitä ei olla viimeaikoina tehty lainkaan. Vauhtia oli vähän liikaakin tietyissä paikoissa enkä tajunnut jarrutella menoa lainkaan ennen kontakteja.
Taitaa tämän arktisen vetokoiran sytyttää hellelukemat.

Tässä meidän radat -kaikki sensuroimatta. Sirpa ja Nuutti selostajina =)

 tässä lumin ensimmäinen rata
Lumin toinen rata
Surkun ensimmäinen rata
Surkun toinen rata

Ei siis saatu tulosta kummaltakaan radalta.
Jäi taas oikein hyvä mieli, vaikka videolta näkyykin  ettei ihan huipulla olla =) Kuulin kentänlaidalta kommenttia Lumin A:sta "noin ei saisi missään nimessä tehdä". Enemmän kuin oikeassa olivat ja harjoitellaan sitä varmasti jatkossa. Viimeksi ollaan menty kontakteja muistaakseni edellisten kisojen jälkeen toukokuun lopussa. Mutta intoa ja motivaatiota riitti tällä kertaa, mikä on oikein hieno juttu.
Olen tyytyväinen. Jos koiria ei olisi kiinnostanut tai olisivat haistelleet tai puuhailleet jotain muuta olisin ollut harmissani. Nyt ne oli tekemisessä mukana ja oli kivaa. Se on tällä hieno asia etenkin Lumin kohdalla. Surku ei ihan ole vielä saanut juonesta kiinni, mutta hellyttävästi se radalla koikkelehtii.
Tomi ja Sirpa olivat mukana kameroineen ja videokameroineen, joten saatiin kaikki nauhalle, mikä on loistojuttu. Videolta voi oppia kaikenenlaista etenkin jos ne pääsee katsomaan asiantuntevassa seurassa. Joitain asioita omasta ohjauksesta huomasin jopa itsekin.

Alla Tomin kuvia kisoista. Laatu muuttui taas surkeaksi, kun en saanut kopioitua niitä isoina.
Täältä löytyy parempilaatuiset versiot agikuvista














Kyllä, kynsi hipaisee kontaktia kun oikein tarkasti katsoo...
 
 
 
 
 
Tiukka katse ja putkeen
Lähtökiihdytys
 






2 kommenttia:

  1. Wautsi! Näyttää hauskalta! Tuossa lajissa tiimityö saa ihan uudet merkitykset ja ulottuvuudet. Upeaa, että uskallat lähteä kisailemaan. Itse en varmaan saa koskaan aikaiseksi..missään lajissa. Kun olen tälläinen jänishousu! ;)

    Ps. Nuo videolinkit ei toimi! Höh. Vaativat jotain salasanaa! :)

    VastaaPoista
  2. Hauskaa se onkin tuo agility, vaikka ennen kisoja jännittääkin melkoisesti. Ja pakko mainita, että jos joku on jänishousu, niin minä, mutta jotenkin olen vain ajautunut moiseen mukaan. Sama tuossa vetämisessä. En ajatellut aluksi LAINKAAN mihinkään kisoihin osallistumista, mutta nyt Ohkolan syysajot siintää jo mielessä, vaikka kamala jännityksen paikka sekin tulee olemaan. Ja sitä ennen olisi Pekolan pakolliset Hämeenlinnassa... Kahdella koiralla uskallan toistaiseksi vain ajaa ja niidenkin kanssa väliin vauhti hirvittää, vaikkei treenattuja olekaan. Ajattelen tällä hetkellä agi- ja valjakkokisoja enemmän harjoituksena koirille erilaisista tilanteista ja tapahtumista kuin kisana, missä pitäisi menestyä.
    Kysyin Tomilta noista videoista ja kyllä ne on toistaiseksi salasanan takana ennenkuin kaikki asianosaiset on ne nähnneet. Minulle ne näkyy ja toivottavasti jatkossa myös muille. Niistä näkee kyllä ettei ihan huipulla olla=)

    VastaaPoista