perjantai 2. elokuuta 2013

Eteenpäin -sanoi emäntä metsässä

Supi se on jota koirat öisin tarkkailee. Naapuri tänään kertoi supin yölliset reitit ja kuinka se pensaasta tarkkailee keinussa istuvaa miestä. Tarhaan ostin isoja metallisia hyllynkannattimia ja niiden päälle aloin viritellä kiipeilysuojaa. Pieni pätkä on valmiina. Koirat eivät ole koskaan kiipeilleet ja enimmillään surku nostaa toisen tassunsa aitaverkkoa vasten kun tulen hakemaan niitä. Lumilla alkaa kuitenkin kohtapuoliin juoksut ja kukaan ei tiedä minkälainen mahdollinen kolmas koira on.
Hyllynkannattimien päälle viritettyä puutarhaverkkoa
Kannattimet vielä verkkoa vailla
Kiipeilysuojan verkko kiinnittyi vanhaan käteväti, kun katkaisin verkot, niin että niihin jäi pitkät päät, jotka taivutin verkon kautta ylös.
 Eteenpäin käskyä harjoitellaan nyt ruuan kanssa. Agista tullessa tehtiin eilen kanavalla ensimmäinen testaus: jätin avonaisen lihakeittorasian tielle ja käskytin koirat mukaani. Käveltiin reilun matkan päähän, koirat maahan, itse vähän eteenpäin ja koirille lupa lähteä liikkeelle. Sen jälkeen "eteen"-käskyä. Kohdallani kummatkin hieman epäröivät. Lumi vain pienen hetken kun jatkoin vain "eteen"-käskyä. Surku pohti hivenen kauemmin ampaisten sitten siskonsa perään, mutta siinä vaiheessa peli oli jo sen osalta menetetty.
Toisellakin kertaa Lumi ehti ensin. Lumi taitaa olla hitusen nopeampi tai sitten Surku ei vielä ihan ymmärtänyt homman nimeä.

Ihan hauska tapa tarjoilla koirille ruuat ja kun siitä on vielä hyötyäkin, niin aina parempi.
Kahden kerran jälkeen näyttivät aika hyvin oppivan, että jos toinen saa etumatkaa niin silloin ei enää kannata juosta vaan luovuttaa.
Tänä aamuna jäistä lohta olikin aina kaksin kappalein. Edelleen jälkimmäinen meinasi luovuttaa, mutta painostin ja kannustin eteenpäin. Nopeampi kun ehtii syödä kummatkin herkut, jos toinen lyö leikin kesken.
Tänään päivällä oltiin pitkästä aikaa pienellä metsälenkillä. Siellä harjoiteltiin samaa, josta pieni pätkä alla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti