sunnuntai 25. elokuuta 2013

Wintryläisten rekikauden avajaiset

Eväät olivat ensiluokkalaisia. Nooran upea luomus.
Launatai aamuna mittari oli näyttänyt Evolla +3! Mikä tuuri, kun juuri tuolle aamulle oli sovitu wintryläisten rekikauden avcajaiset Evolle.
Kahdeksan maissa sanoin: "mennään". Lähdettiin kikkarilla kärkeen. Noora tuli pyörällä kahden koiran kanssa perään, sitten Antti kutosen valjakollaan ja Tomi viimeisenä kymmenellä koirallaan. Lumi ja Surku lähti matkaan ihan reippaasti, vaikkei ihan sata lasissa, kun muut jäivät taakse. Vauhti kiihtyi kuitenkin niin, että hetken päästä pysäytin menon ja jäätiin odottamaan muita. Kun lähdettiin uudelleen liikkeelle, ei lähdettykkään kärkeen ja annoin luvan mennä vasta muiden jälkeen. Se olikin vaikea käsittää. Koirat olivat sitä mieltä, että matkaan kuuluu ampaista samalla sekunnilla muiden kanssa.
Kääntöpaikalla nähtiin kuinka tärkeä on huolehtia jarruista, etenkin jos koiria on yhtään enemmän edessä. Yksi valjakko huristeli takaisinpäin ilman ajajaa ja vasta menopelin ajauduttua ojaan matka pysähtyi. Siinä kaikkien ollessa pysähdyksissä Lumi ja Surku pysyi ihan kivasti maassa, seisoessani toisen valjakon jarrun päällä.  Vasta kun valjakoita lähti vierestä liikkeelle, oltiin taas nouemassa ylös ilman lupaa. Harjoitusta harjoitusta.
Kumpikin meni tänään täysiä eteenpäin ja olivat ihan täpinöissään ja intoa täynnä.

Ajon jälkeen istuttiin hyvä tovi nuotiolla kauniissa lämpenevässä säässä. Siinä tuli puhetta rekä-kokeeseen osallistumsiesta, jota en ole meidän kohdalle ajatellut lainkaan vielä vähään aikaan. Heti kotona kävin palautamassa mieleen  mitä kaikkea siihen kuuluu. Ei tuo nyt ihan mahdottomalta kuulosta. Pitäisi vain ajattaa Lumiakin vähän isommassa valjakossa. Se on ollut vain omissa liinoissa lukuunottamatta ihan ensimmäistä tutustumistaan rekikoiran elämään ja yhtä reissua Eetun kolmosen valjakossa. Jotenkin olen tähän asti ajatellut, että koiran tulee käyttökokeessa osata itsenäisesti suoriutua kaikista käännöksistä ja täyskäännöksistä yhdellä käskyllä ja myös avoimella kentällä. Ei me kuitenkaan vielä käyttökokeessa johtajaluokkaan olla osallistumassa...


Mikäs siinä on maatessa, kun on ensin juostu täysiä ja vähän syötykin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti