perjantai 25. toukokuuta 2012

Lämpimiä ilmoja ja puuhakkaita päiviä

 Nämä lämpimät päivät ovat kuluneet enimmäkseen niin, että aamulla tehdään pitkä lenkki kun on vielä viileämpää. Joskus hengataan enemmän toisten koirien kanssa, tänään mentiin 10km pääosin metsässä. Sen jälkeen tontille hommiin. Minä edelleen kaivuu ja täyttöhommia ja Lumi tutkiskelee ympärillä kaikkea liikkuvaa, kunnes lopulta väsähtää. En ole erityisesti opettanut tontin rajoja, paitsi tietenkin kun rajalla puuhastelen tolppien kanssa niin jos kuono eksyy naapurin puolelle sanon kyllä. Jotenkin tuo tuntuu ne aika vaivatta omaksuneen. Ehkä tolpat ajaisi tehtävänsä ilman verkkoakin. Päivät ovat niin lämpimiä, että molemmilta alkaa olla puhti pois kuumimpaan aikaan. Itse ei vain aina malttaisi ajoissa lopettaa. Tänäänkin huomasin, että nyt on aika lopettaa päivän työt kun juomalasia pidellessä vesi läikkyi käden täristessä. On se niin kivaa kun on puuhaa kaikennäköistä ja vielä hyödyllistä sellaista. Maa kallistettiin eilen talon ympäriltä ja uutta urakkaa on sadeveden johtamiseen kaivettavat kourut ja routaeristys muutamaan kulmaan. Vesi-ja viemäriliittymäkin löytyi kaikkien yllätykseksi valmiina tontin reunalta maata siirrettäessä.

 Taidetaan saada lisää Sipposia Vääksyyn. Käytiin Lumin kanssa kuvaamassa veljeni perheen tulevan torpan pihaa. Paikka aikoinaan annettu peltiseppä Aallolle Grimin sodan läänityksenä, eli reilusti 1800-luvun puolelle menee =)

 Alkuillasta päivän päätteeksi kävellään vielä toistaiseksi nykyiseen kotiin kerrostaloon. Tänään tultiin rannan kautta, joka olikin täynnä siitepölyä. Ensimmäistä kertaa Lumi intoutui oikein kunnolla vedestä ja kävi polskimassa vähän pidemmällä. Kotona makaakin nyt melko keltainen koira. Mietin pitäisikö se viedä suihkuun. Päätin kuitenkin odottaa ja katsoa rapiseeko se itsekseen. Laiskottaa ja mietin että parempi siitepöly koirassa kun kaakelien saumoissa, etenkin kun asunto on myynnissä. Aika tahmaiselta tuo siitepöly ainakin omissa käsissä tuntuu.



 

 
Uitettu koira =)

Viljami ja "Lumi oia"
Kotimatkalla käytiin moikkaamassa myös Viltsua
 Ollaan taas treenattu uudella innolla koirakoulussa vinkattuja temppuja. Motivaatio on kova ja into huipussaan, kun päiväysvanhat kananfileet ja porsaankyljykset häviää parempiin suihin ja maahanmenokin alkaa pikkuhiljaa sujua oikeaoppisesti ilman sivulle lösähtämistä. Vähän on ajatuksissa jospa yritettäisiin joku ALO toko tulos saada. Saa nähdä riittääkö into niin tarkkaan hiomiseen. Ja agilitykin on vahvasti mielessä. Niin ja tietenkin se tärkein: oikein odotan syksyä ja viileämpiä ilmoja, että pääsisin alkamaan koirajuoksu ja Lumi pääsisi kokeilemaan myös toimimista oikeassa valjakossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti