tiistai 1. toukokuuta 2012

Ikää jo reilut 5kk!

Taas löytyi metsästä aarre.

Tällä kertaa jouduimme todella arvuuttelemaan minkä sorkkaeläimen jalat ja pätkän selkärankaa Lumi metsäsätä löysi. Kauriinvasa...ei...liian tanakat luut. Pieni villisika? Onko niitä muka täällä???
Ulkoilemme usein aamulla parin tunnin verran kanavan seutuvilla. Iltapäivällä metsässä ja illalla vielä missä milloinkin. Pääasiassa Lumi on vapaana. Ei kuitenkaan missään tien läheisyydessä -yllättäviä tilanteita (lue: eläimiä) kun voi aina tulla eteen ja silloin voi tapahtua mitä vain.
Tällä hetkellä menee hienosti. Hihnassa Lumi kulkee lähes poikkeuksetta vetämättä. Vapaana Lumi tottelee useimmiten jo ensimmäistä käskyä ja joskus tuntuu, että se on lähes kauko-ohjattava -kuulee hiljaisenkin äänen ja vastaantulijoiden kohdalla siirtyy käsimerkillä sivuun. Silloin tällöin jokin kiinnostava juttu vie voiton ja silloin tarvitaan tiukempia toistoja ja joskus suihkaus. Kyllä, on Lumilla vielä kaulassa tuo suihkepanta, mutta en tarkoittanut kauko-ohjattavuudella sitä =). Pannan pääasiallinen tehtävä kun on tehdä omistaja levolliseksi. Viikko mennään vielä sen kanssa etenkin aamuisin, kun etsimme jäniksiä. Muulloin sitä ei käytännössä tarvitse ja jänisten kanssakin se on lähinnä kosmeettinen juttu. Lumi ei kiihdyksissään edes huomaa mokomaa suihkausta. Tiukempi käsky sen sijaan tunkeutuu jonnekin tajunnan rajamaille ja sitä useimmiten totellaan puolihuolimattomasti.
Tänä aamuna lähdimme jo puoli kuuden aikaan ulos ja johan niitä pupujakin alkoi vilistä. Muutaman onnistui Lumikin näkemään. Laitoin Lumille 15m narun perään laahaamaan. Kerran jouduin astumaan sen päälle, kun Lumi lähti. Muuten se hillitsi jotenkuten itsensä. Takajalka tärisi Lumin istuessa ja katsellessa jäniksen matkaa. Pysyi kuitenkin sillä kertaa kiellolla ja luoksekutsulla paikallaan. Muuten kaikki huomio oli pupussa. Jäljet kiinnostivat myös kovin ja saivat Lumin täpinöihin.
Pilliin ehdollistuminen on sujunut mainiosti. Lumi tulee salamana luo kun kuulee vihellyksen. Puput saivat Lumin kuitenkin niin kiihdyksiin, että aluksi ei reagoinut edes pilliin millään lailla. Tuijotti vain tuota herkullista kohdetta ja oli täydellisessä valmiusasemassa. Vasta pienen hetken jälkeen tuntui edes tajuavan, että pilli vihelsi ja tuli hakemaan ruokansa -kuitenkin valmiina palaamaan heti tarkkailuasemiin.
Aletaan siis tehdä aamulenkkejä jo aamuvarhain. Operaatio jäniksiin siedätys siis menossa!
Leskenlehtiä nuuskuttamassa. Ja pitihän yhtä vähän maistaakin.



 Kesä alkaa tehdä tuloaan ja päivät lämpenevät. Yli 10 asteen lämpötila ja auringonpaiste saa Lumin selkeästi voipuneeksi. Ensiviikolla menen tekemään kaupat pienestä vaarinmökistä ja ensimmäisten asioiden joukossa on tontin aitaus.
Näen itseni tekemässä aamuvarhain pitkän lenkin Lumin kanssa. Päivät puuhastelen torpan pihamaalla ja Lumi saa lepäillä puiden varjossa ja touhuta omiaan. Väliin ehkä pieni korttelikierros. Ehkäpä joku koirakavereistakin piipahtaa leikkituokiolle. Sitten illan viilettyä taas lenkille ja yöpuulle. Tervetuloa kesä!


Lepohetki

Elämästä tulee nauttia. Paljon ulkoilua ja puuhastelua ja tietysti leppoisia lepohetkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti