tiistai 15. toukokuuta 2012

Hannelen kuvia Lumista ja Ellasta aamuisella kanavalla
Toinen koirakoulukerta takana. Aluksi leikkiä: tassu muoviämpärin päälle ja naksaus -sujui mainiosti Lumi hoksasi heti ja jaksoi toistaakin hetken aikaa. Sitten kummatkin etutassut -edelleen hienosti. Keskittyminen samaan tehtävään muiden koirien touhutessa ympärillä ei toimi kuitenkaan kovin kauan. Villasukan repiminen yhdessä oli sopiva tapa purkaa turhautumista. Ohitusharjoituksia. Kun oikein tsemppaan niin luminkin huomio pysyy minussa. Se vaatii kuitenkin jatkuvaa hereilläoloa. Ellan saapuminen paikalle tunnin lopussa oli kuitenkin jo liikaa sillä erää. Nyt naksauttelen aina myös muulloinkin katsekontaktista ja liitän siihen myös sanan "katse". Lumi kyllä toimii ja tottelee melko hyvin, mutta silti katse saattaa olla ihan muualla.

Tänä aamuna tapasimme muutamia oravia. Lumi oli hihnassa. Pysähdyin ja Lumi istui jääden seuraamaan oravien touhuja. Aina kun katse kävi minussa naksaus ja palkka. Kun kontrolli petti ja Lumi oli lähdössä oravien perään kielto. Jos meni kuitenkin, niin samalla hetkellä (myönnetään -vähän jälkeen..) poskesta kiinni niin että vinkaisi ja heti kun taas katse minussa naks ja palkka. Tuntui, että toimi sillä erää.
Tehtiin pitkä lenkki ihan umpimetsään

Varmuuden vuoksi pidin Lumin perässä pitkää liinaa, mutta eihän sitä sillä kertaa tarvittu. (Toisin kun eilen se olisi ollut paikallaan Lumin sännätessä metsässä kaksi kertaa kissan perään. Oma moka että niin pääsi tapahtumaan kahdesti) Pidin Lumin tarkasti lähietäisyydellä ja minkään olion perään se ei sännännyt -perhosia ja pörriäisiä lukuunottamatta. Liekö niitä reitille silloin osunutkaan. Hyvin Lumi itsekin pitää sopivaa etäisyyttä. Mitä välillä jää liian kauas taakse tutkimaan jotain mielenkiintoista. Tuo sopivan etäisyyden pitäminen alkaa sujua melko luonnostaan. Unohtuu, että sekin on ollut joskus vaikeaa. Eteenpäin mennään =)

Muutenkin kiinnitän taas erityisesti huomiota siihen, että Lumi on aina kontrollin alla. Se oli Tomin viimeisin ohje, ettei hallinta heikkene. Pentu ei saa jäädä touhuamaan omiaan liian kauas. Lisäksi jos huomio selkeästi on liikaa ympäristössä ja Lumi alkaa terästäytyä vaanien, niin joko kiellän tai kutsun. Sen jälkeen saatan pysähtyä hetkeksi vaikka kopittelemaan jotain mitä taskussa sattuu olemaan, jotta kohde unohtuu. Myös leikkikalua kuljetan mukana ja silloin tällöin vahvistan sillä luoksetuloa.
Tänä aamuna Lumi ohitti vapaana toisen koiran mallikelpoisesti vierellä kulkien ihan lähietäisyydeltä. 









Yksinoloharjoituksissa mennään kohti neljää tuntia. Eli hiljaa hyvä tulee, eikä sen suhteen ole mitään ongelmia ollutkaan. Kunnon ulkoilu ennen ja Lumille pientä puuhaa kotiin. Yleensä kotiin tullessani Lumi nukkuu häkissään aukaisten silmänsä ja todeten että olen taas paikalla. Mitään sen ihmeempiä kotiintuloseremonioita ei meillä ole. Kukaan ei ole eteisessä ilosta kiljuen ja häntä heiluen ottamassa minua vastaan. Meillä Lumi makaa jossain ja vilkaisee vain silmäkulmastaan tai istuu eteisessä ja vähän nuuhkaisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti