keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Oma tupa



Lumi kotiovella <3

Uusi pieni tupa on nyt meidän!!! Sisällä ei vettä, ei vessaa, lämmitys puilla ja olen niin onnellinen! Puutarhasta mansikat, omenat, luumut, kirsikat, karviaiset ja tietysti viinimarjat. Kasvihuoneeseen tomaattia yms.
Jostain syytä numero yksi on tontin aitaus.... keskiviikkona alkaa aitatolppien pystytys ja toivottavasti saadaan myös verkko pian tolppien väliin. Seuraavana tärkeysjärjestyksesssä onkin vesi-ja viemäriliittymä ja katon korjaus. Puuhaa riittää. Tervetuloa kaikki koiralliset ja koirattomat tervehtimään ja toki saa tulla myös talkoisiin!


Tupatarkastus





Nämä rappuset Lumi kipaisi ylös vain muutaman sekunnin tuumailun jälkeen. Ne on sellaiset oikeat rappuset puiset ja asiaan kuuluvalla narinalla. Ihan toista maata kuin kerrostalon liukaat luistavat pelottavat raput

Kunhan vielä hippusen kasvan, niin voin ihailla siintävää Päijännettä.



Kauppakeskus Karistossa käytiin ostamassa Lumille valjaat. Matkalla pahoinvointia ja ripulit kävelytielle. Siivoukseen ei tietysti ollut muuta kuin kakkapussi ja nenäliina. Sillä ei katua puhtaaksi raavittu. Itse kauppakeskuksessa olikin sitten kaikkea kiinnostavaa ja erityisesti Mustissa ja Mirrissä oli kiinnostavaa ja mielenkiintoista tutkittavaa yllin kyllin ympärillä. Sovittamalla saatiin sopivat säädettävät valjaat.
Ensimmäinen vetoharjoitus: äidille vyöhön mustekalalla hihna kiinni ja Lumi hihnan päähän valjaisiin. Minä kutsuin ja houkuttelin Lumia edestä. Meno tyssäsi tietysti automaattisesti kun veto alkoi. Niinhän sitä on koko pienen elämänsä opetettu. Viitisenkymmentä metriä edettiin ja kehujen ja lihapullan saattamana. Siitä se vetokoiran ura pikkuhiljaa urkenee. Täytynee kysellä vaikka jotain lasten kärryä lainaan johon laittaa vähän painoa, niin voidaan harjoitella ilman apuvoimia.

Ensimmäinen kerta koirakoulussa. Ei oltu ihan mallioppilaita =) Lumin huomio oli kovin muissa. Vaikka tekikin pyydettäessä niin katse pysyi toisissa koirissa. Yllättäen lelut toimivat parempana huomion kiinnittäjänä ja jopa palkkauksessa kuin nakit ja lihapullat. Harjoiteltiin luoksetuloa ja ohitusta ja huomion pitämistä minussa. Makupaloja kului, mutta homma alkoi toimia. Kotiläksyksi tuli harjoitella vasemmalla puolen istumista ja kulkemista. Lumi on tähän asti istunut juuri siihen mihin on huvittanut istu sanalla. Apua, huomasin Tokon jälkeen isän luona innoissani harjoittelevan uusia juttuja. Ei minun pitänyt varsinaisesta Tokosta innostua. Tarkoitus oli vaan mennä harjoittelemaan arjessa hyödyllisiä taitoja....ihan sama istuuko vasemmalla tai oikealle, edessä, takana tai vinossa, kunhan istuu.... ja nyt harjoitellaan sitä että istutaan vasemmalle tassut samassa linjassa mun jalkojen kanssa. Ei mitään järkee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti