lauantai 16. helmikuuta 2013

Kaksi kuonoa

Vielä viime sunnuntaiselta retkeltä yhteiskuva
Juoksut ovat parhaillaan Lumilla menossa. Hyvässä vuotovaiheessa vielä. Haistelevat toisiaan useasti ja merkkailevat -kumpikin. Kummatkin kulkee lenkillä kuono maassa lahes koko ajan, joskus tuntuu, että Surku enemmän... Puuttuisi enää minulta suurennuslasi kädestä ja hattu päästä, niin kylillä kulkisi Sherlok Holmes vihikoiriensa kanssa... Surkuhan leikattiin silloin kun se minulle tuli, mutta kyllä sillä hajuaisti toimii, vaikkei hormooneja niin oliskaan. Jotenkin tuntuu, että juoksut ovat vaikuttaneet Surkuun enemmän kuin Lumiin ainakin tähän mennessä. Lumi astuu Surkua silloin tällöin ja on vaisumpi.

Agissa menin Surkun kanssa. Lumi oli mukana, mutta ei juoksujen vuoksi osallistunut lainkaan. Se sai kerätä motivaatiota häkissä seuraten muiden menoa. Alunperinkin oli suunnitelmana pitää Lumi häkissä intoa keräämässä ja ottaa se vasta lopuksi radalle. Ollaan kuitenkin sisähallissa, jossa on matto lattialla ja veripisarat matossa ei ole kiva juttu, joten Lumi sai katsella koko kerran toisten menoa. Surku oli ihan täpinöissään. Häkistä se onnistui tulemaan ulos kahdesti. Piti laittaa siihen ylimääräinen lukko. Surku taitaakin olla meidän Houdini, kun ulko-ovikin täytyy aina laittaa varmuuden vuoksi lukkoon, kun lähden Surkun ollessa sisällä.

Oppilaiden kanssa käytiin taas ystävänpäivän aattona ilahduttamassa kahta vanhusta. Otettiin matkalla Lumi ja Surku mukaan. Olen koirien kanssa käynyt tervehtimässä kahta vanhaa herraa epäsäännöllisen säännöllisesti ja nyt mentiin taas vähän isommalla porukalla. Kaikille jäi oikein hyvä mieli. Lumi ja Surku käyttäytyi mallikkaasti. Lasten oli helppo niitä kuljettaa ja se olikin heille tärkeä tehtävä =)

Välipäivinä kun ei ajeta, olen antanut ruuan lenkkien yhteydessä. Ihan suunnitelmieni mukaan se ei ole mennyt. En todellakaan ehdi piiloutua ja "löytää" ruokaa. Vaikka pyrinkin ottamaan sen esiin silloin kun kummankaan huomio ei ole minussa, ovat kummatkin salamana paikalla.
Tosin yhtenä aamuna olisi ollut tilaisuus opettaa Lumia, kun juoksi kanalinnun (?) perään, tai Surkua joka löysi jäällä tongittavaa (kalan?), eikä kuullut kutsua, mutta ei minulla tietenkään silloin ruokaa mukana ollut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti