lauantai 22. maaliskuuta 2014

Punnerrusta kahden kokonaisen ja yhden 3/4 koiran voimin

 Lauantai aamuna koirat oli käytetty tarpeilla ja juotettu 5.30 mennessä. Tarkoitus oli ajaa aamusella ennen lämpötilan kohoamista reilusti plussan puolelle. Olen niin tyytyväinen kun olen saanut luvan lainata mönkkäriä, kun ei päästä kaksipyöräisillä ajamaan. Sen säilytyksestä ja kuljettamisesta minun ei tarvitse huolehtia ja paikanpäälle ei ole kuin 5km matka. Aikaisemmin olisin ilman muuta kulkenut sen jalan, mutta autolliselle se ei tullut edes mieleen.
Päätin tänään kokeilla metsäpolkua hiekkatien sijaan. Koirat pääsi tosissaan punnertamaan heti alkuunsa. Huomaa ettei oikein raskas veto ole koirille tuttua. Kovin tiukassa paikassa kaikki jäävät vain katsomaan taakseen  ja kukaan ei hoksi pinnistää mönkkäriä liikkeelle edes käskystä. Kun eivät enää muuta keksi niin koettavat, josko tarkoittaisin sittenkin täyskäännöstä, kun ei muuta vaihtoehtoa näytä olevan...
Metsäpolku muuttui kohta sen verran kapeaksi ja vaikeakulkuiseksi nousuksi, että oli pakko hypätä itse pois mönkkärin kyydistä ja työntää etenkin lumipaikoissa. Hikihän siinä tuli. Sitten polku päättyi lähestulkoon kokonaan ja edessä oli niin tiukka nousu ettei se koirien määrällä ja kunnolla olisi ollut mahdollinen. Käännyttiin ympäri ja jatkettiin takaisin kylätielle. Aurinko paistoi jo kovin ja tie oli paikoin mutaista. Vaihdoin Corveten Surkun pariksi kärkeen, kun Lumi ei tsempannut enää täysillä. Yhtään hevosta tai koiraa ei tänään tullut vastaan. Matkaa tuli 4,4km.
Seuraavaksi kerraksi katsoin kartasta vähän helppokulkuisemman metsätienpätkän. Vajaa kilometri loivaa nousua, päässä lenkki ja loivaa laskua takaisin. Loput taas kylätiellä. Pikkuhiljaa koirien kunnon kasvaessa ja ehkä sen neljännen koiran myötä paikalta pääsee mukavasti pidemmille metsäteille. Pidemmät reitit ovat sen verran tiukkojen nousujen takana ettei sinne ole vielä asiaa. Mitään loputtoman pitkiä nousut eivät ole, mutta kovin jyrkkiä ja alusta pehmeää "uimaranta"hiekkaa.
Nyt vain toivon että saataisiin ohitusharjoituksia järjestettyä, että saataisiin kohta Corvette Lumin tilalle keulaan. Suunnat alkavat mennä jo kutakuinkin, kun niitä päivittäin lenkeillä kertaan.
Koirat olivat raukeita lenkin jälkeen ja mikäs se on pötkötellä kauniissa säässä jäseniä palautellen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti