keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Laumanlisäys suunnitteilla

 Nyt se on sitten otettu askel uuden koiran suuntaan. Nelosen valjakolla olisi haaveissa ajella jo syksyllä. Sunnuntaina kävin katsomassa Mäkiahoilla koirien enoa McAhon Corvettea. Corvette on 6,5v uros ja tulee minulle koeajalle perjantaista lähtien. Ihan hyvänoloiselta vaikutti. Kuumuu kyllä melkoisesti, mikä näin ennakkoon mietityttää eniten syksyn ja kevään ajoja ajatellen.
Koirat pääsivät tekemään tuttavuutta ennen ajoa. Kuten kuvista näkyy ei Corveten eteen madeltu, mutta viileän rauhallisesti uros vastaanotti ympärillä pörräävän nuorison.

 
 
Timon avustuksella todettiin, että omien koirien paino on päässyt kipuamaan 1-2kg. Tilasin läskiä kovien pakkasten aikaan ja sitä kun jäi yli, niin eihän sitä tohtinut hukkaankaan heittää... Nyt vähän tiukempaa säännöstelyä ruuan kanssa hetken aikaa. Sain juuri tilattua 40kg Vommia pakkaseen. Siitä kelpaa lohkoa koirille sopivia paloja. 
Ajamassa olen käynyt ihan pikku lenkkejä lähinnä vain koiria liikutellakseni. Tänään päästiin jopa reellä, vaikka lunta ei ympärillä juuri näykään. Pururata on tampattu luisteluhiihtoa varten sen verran tiiviiksi, että siellä pääsee vielä hyvinkin muutamia päivien ajan reen kera. Ura ei siitä mene miksikään, pääosin siellä onkin jo kävelijöitä. On onneksi joku mahdollisuus liikuttaa kolmea koiraakin, ennen kun saan mopon tai mönkkärin pihaan. Ja jos ihan rehellisiä ollaan niin olen soitellut siitä neljännestäkin koirasta samaan sukuun liittyen, mutta ratkaisut sen suhteen jäivät avoimiksi. Katsotaan asia ja koira kerrallaan.
koeajolla
Corvette vetäisi pisimmän kielen

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää eno! Se kuumuminen voi jäädä poiskin pienemmässä porukassa. Toivottavasti kaikki menee hyvin!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa kivalta koiralta. Tuolla kuumumisella tarkoitin sitä, että se työskentelee sen verran voimakkaasti, että vetää itsensä piippuun. Alkuun on varmaan kaikenlaista säätämistä, mutta lähti se aikanaan Surkunkin kanssa sujumaan...

    VastaaPoista