maanantai 2. joulukuuta 2013

Kikkari kulkee edelleen

Monenmoista kulkupeliä liikkui Orimattilassa lauantaina pääosin koiravoimalla.

Lauantaina osallistuttiin Orimattilan yhteisajoihin. Valjakoita oli paikalla paljon, joista moni 1-3 koiran. Tiet olivat paikoin jäässä ja tassuille varmaankin kuluttava keli. Mentiin kaksi 4km lenkkiä. Aika leppoisa harjoitus. Pysähdyksiä oli useita, kun odoteltiin hitaammat yhden malamuutin vetämät kikkarit risteyksissä mukaan ja kierrosten välillä pidettiin myöskin reilu tauko. 

Nyt on iskenyt halu kasvattaa matkaa -lähinnä oman mielenrauhan takaamiseksi. Jäätilanteen salliessa on suunnitteilla ajot Vääksystä Lahteen ja matkaa tulee oletettavasti n. 25km. Pisin matka mitä koirat ovat ikinä menneet oli viime talven 12km. Seuraava tavoite olisikin selvitä tuosta matkasta kunnialla läpi. 
Voimaharjoitukset jäävät pääosin ensi syksyyn, jolloin uskon, että käytössä on jo mönkkäri ja koiria sen vetämiseen. Nyt voimaharjoitteet ovat jääneet hyvin satunnaisiksi ja siihen tyydyttäköön tällä hetkellä. Kikkarilla nykyään jo ymmärrän jarruttaa ylämäkiä lukuunottamatta. Aika kevyesti mennään siltikin, kun en jarrut pohjassa kuitenkaan aja.

Tänään käytiin kotikulmilla etsimässä uusia reittejä ja löydettiinkin kirkonkylästä mukavia metsäteitä. Liukkaita olivat, kun muutaman sentin lumi oli tamppaantunut auton jäljissä. Kikkarissa on onneksi nastat. Niidenkin kanssa minua arkajalkaa meinasi alkaa pelottamaan,  kunnes muitutin itseäni ettei pelko kaatumisesta estä kaatumasta -päinvastoin. Onneksi polut olivat osaksi "umpihankea", joka oli koirien kannalta varmaankin mukavampi juosta. Matkaa tuli 7-8km kartasta arvioituna. Surku meni lähes koko matkan ravilla ja Lumi paljolti laukalla.



Ensimäisen kierroksen lähtövalmisteluita



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti