torstai 5. joulukuuta 2013

Hyvää itsenäisyyspäivää

Kyllä treenaaminen on jotain tulosta tuottanut. Eilen Tomin valjakossa mönkkärilla ja suht raskaalla kuormalla vetivät kumpikin hyvin. Tai siis Surku koko ajan ihan kireillä liinoilla, Lumin liinat usein väpätti, mutta ei löystynyt ja ylämäkiin teki töitä myös. Matkaa tuli ihan kivasti, arviolta 7-10km. Lähes ilman taukoja mentiin: kolme ihan lyhyttä pysähdystä. Yhteen jyrkempään mäkeen valjakko pysähtyi. Vedettiin mönkijää koirineen hieman taaksepäin, johan koirat sisuuntui ja punnersi mäen ylös kuormaa lainkaan keventämättä. Lunta oli niin, että alusta oli hyvä juosta ja pakkasta -1. Lopuksi vielä irtokävely koko sakin kanssa metsässä ja virtaa riitti edelleen. Jäi todella hyvä mieli ajosta.
Ja sitten vielä hetkeksi aksaamaan, niin päivä oli pulkassa.
Urakka ohi
Työstä saa aina palkan. Tarkkaavaisuus 100%. Silti kukaan ei lähde omalta paikaltaan, vaikka keula ei ole missään kiinni.

Tänään saavat koirat enimmäkseen möllöttää. Aamulenkin jälkeen ajattelin antaa valtaisat hevosen selkärankapalat, jotka haisevat varastossa parin viikon säilytyksen jälkeen siihen malliin, että haluan niistä eroon. Saavat koiratkin juhlistaa itsenäisyyttä herkutellen.
Oikein hyvää itsenäisyyspäivää jokaiseen torppaan ja koppiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti