sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Wintryläisiä koolla




Wintryläisten ajoissa Evolla oli tänään kaksi mönkkärivaljakoa. Kikkarilla ei ole oikein enää asiaa maastoon, jossa lunta on se 10cm. Reelläkään ei vielä kaikissa paikoissa pääse. Siispä koirat pääsivät tällä kertaa Piiraisten valjakkoon. 9km taittui mönkkärin edessä. Itse en ollut kyydissä, mutta ihan hyvin oli matka kulkenut. Kiitos kaikille mukavasta sunnuntaipäivästä.
Niin se nykyään menee, että koirat treenaa ja itse pääasiassa seisoskelee tai istua möllöttää. Kaksi kertaa viikossa käyn sentään vielä aamuhölkällä koirien kanssa, mutta siinä se on viime aikoina paljolti ollut. Treenipäiväkirjakin on nykyjään koirille. Ennen tuli hyvä mieli kunnon treeneistä ja hyvin sujuneista kilometreistä, niin tulee nytkin, mutta itse ei tarvitse juuri eväänsä liikauttaa. 






2 kommenttia:

  1. Oliko mönkijät käynnissä tai sammutettu?:) Miten paljon esim. 6 koiraa jaksaa vetää?:)

    VastaaPoista
  2. Ensimmäisen valjakon mönkijä ei ollut k'äynnissä, jälkimmäisen (6koiran valjakko) oli. En ole lainkaan oikea henkilö sanomaan kuinka paljon 6 koiraa jaksaa vetää. Itsellä on vain kaksi. Ne ei vielä pientäkään mönkijää vedä (ilman apuja) kuin ihan tasaisella. Haaveena on se neljä koiraa ja niille on jo nuorisomönkijä alustavasti katsottuna. Siinä on kyllä moottori, mutta tarkoitus olisi vedättää ilman apuja. Se mitä olen kuullut kokeneemmilta, on ettei koiria tulisi auttaa, että tottuvat tekemään oikeasti työtä.

    VastaaPoista