perjantai 29. marraskuuta 2013

sitä sun tätä

Eliaksen puuhat on kiinnostavia.

Tarkkailevan silmäparin alla täydellinen keskittyminen helmien lajitteluun
Koirat asuvat siis tarhassa. Monena päivänä otan ne kuitenkin myös sisällä käymään. Surku makoilee pääosin viileämmässä eteisessä, Lumi taas nautiskelee mielellään myös leivinuunin lämmössä. Lattialta puhdistuvat samalla kätevästi sinne joutuneet muruset. Etenkin Eliaksen vierailun jälkeen pöydänalus nuuskittiin tarkasti. Mielellään koirat sisälle tulevat ja mielellään lähtevät myös takaisin ulos. Lumi usein valmiiksi menee kuistille istumaan ja odottamaan josko sisäänkutsu tänään kävisi.
Ollaan pieniä ja harmittomia
Torstaina olivat vuorossa taas yhteistreenit Kärkölässä Annen luona. Paikalla oli 3 valjakkoa omani lisäksi: Annen, Erkin ja Annin. Harjoitusten pääpaino oli ohituksissa. Ennen kuin valjastin omani, käveltiin hihnassa valjakoiden ohi ja huomautettiin tarvittaessa purkilla ärisijöitä. Aika hyvin toimi ja saatiin hihnan kanssa onnistuneita ohituksia ilman häiriöitä.
Ajoin omillani kikkarilla. Tiet olivat paikoin liukkaat ja paljon mentiin pellolla. Oikein hyvä harjoituskerta. Melko paljon ohituksia, joissa varmistettiin tarvittaessa pysähtymällä ettei häiriöitä tule. Matkaa kertyi Erkin gepsiin 9.5km. Oma matka taisi jäädä tuon alle, kun pellolla ajettiin myös omia reittejä.
Yhden kerran olin oikein extra-tyytyväinen omiini, kun kääntyivät pellolla yhdellä käskyllä eri suuntaan kuin edellä mennyt valjakko.
Olen pyrkinyt olemaan tarkka myös siitä että pysähdyksistä liikkeelle lähdetään vasta kun käsky käy - ei silloin kun edellä oleva valjakko lähtee.
Nämä yhteisajot on kyllä tosi hyödyllisiä. Koirilla on hyvä tsemppi päällä ja tottuvat toimimaan toisten valjakoiden läheisyydessä.
Tauko auton luona oli myöskin oikein hyvä harjoitus. Matkaa oli jo jonkun verran takana, mutta lähdettiinkin siitä vielä uudelleen liikkeelle. Veikkaan että yksin ilman muita valjakoita olisi lähtö ollut melkoisen tahmeaa. Nyt tarvittiin vain pieni ynähdys "mennään" ja matka jatkui

Ja lopuksi istuttiin hämärtyvässä iltapäivässä nuotiotulille heinäpaalien päälle.
Nuotiotulilta matka jatkui agilitytreeneihin Tuulokseen. Tuntui ihan pikku viikonlopulta tuo päivä. Ihana tauko arkiviikon keskellä.
Koetin ohjata myös Rentukkaa. Ensimmäinen kierros meni suuremmitta kommeluksitta. Toisen Rentukka voitti 10-0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti