sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Yhteisajot Evolla

Lumi
  Tänään sunnuntaina ajettiin Evolle yhteisajoon. Paikalla olivat Tomi, Anna ja Antti valjakoineen sekä Sirpa lumikenkineen. Olipas taas oikein kiva ja hyödyllinen reissu.
Alkuun koirat kävi ihan kierroksilla haistaessaan laumansa. Lumi hyppäsi ilman lupaa peräkontista ja Surku kohta perässä. Niinpä otin ne hihnassa pissatukselle ennen ajoa.
Lähdin viimeisenä kahden valjakon perään. Lumin laitoin tällä kertaa eteen. Maasto oli vaihtelevaa: aurattua tietä, upottavaa hankea, metsäpolkua, mäkiä, kääntymisiä, ja jäätä (+ vettä). Itse sain maistaa myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Minulle tarjottiin vahvistukseksi kolmatta koiraa valjakkoon, mutta onneksi kieltäydyin. Kahdenkin koiran vauhdissa oli paikoitellen minulle ihan tarpeeksi kestämistä =). Tiukat mutkat ja lumivallien ylitykset ovat minulle ihan uutta. Suurimmaksi osaksi nautin kuitenkin vauhdista ja tekemisen meiningistä ja olihan niitä rauhallisempiakin hetkiä upottavammassa hangessa. Potkin apuja, kun oli tarvis ja jaksoin, mistä oli toisinaan vain haittaa oman jalan upotessa polveen asti lumeen. Muut kuitenkin odottivat meitä aina tarpeen mukaan.
10.4km tuli matkaa. Koirat tekivät todella töitä ja loppua kohden olivat jo aika väsyneitä. Pinnistivät kuitenkin vielä laukkaa pienten himmailujen jälkeen.Tämä oli yksi niistä raskaimmista lenkeistä meidän koirille ja teki oikein hyvää kaikille.
Tässä torpassa huokuu tällä hetkellä raukea levollisuus.

Valmiina lähtöön
Illemmalla lenkillä päätinkin juosta kanavansuorapätkän. Ei kuitenkaan canicrossia, vaan koirat sai mennä irrallaan mukana. Hyvä tsemppi oli juosta. Matka oli ihan lyhyt ehkä reilu 2km. Heti lopetettuani se alkoi: kevyt rytmihäiriö. Niitä ei ole ollut vähään aikaan.
 Ensin harmitti ihan vietävästi, kun ajattelin ettei päästäkään aloittamaan juoksemista kevään tultua. Ei se kuitenkaan välttis sitä tarkoita. Ihan rauhallisesti, kun pikkuhiljaa aloitellaan, niin kuka tietää vaikka sydänkin tykkäis =) Nyt oli kuitenkin pohjalla tuo päivän vetolenkki, jossa hetkittäin itselläkin nousi sykkeet ihan kiitettävästi.
Ennen sai rasittua vaikka kuinka, eikä siinä rutissut kuin korkeintaan lihakset ja nivelet. Alkaakohan ikä
painaa...

Tähän loppuun vielä Sirpan ottamia kuvia Evolta, joita en saanut pienennettyä. Me ollaan siis takana tuo pieni piste =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti