sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Adventtiajot

Lauantaina osallistuttiin Vanhan Vääksyn joulunavajaisten koirakulkueeseen. Sidoin kaikille koirille punaisesta kankaasta rusetit kaulaan ja itselle samanlainen. Kyllä huvitti kun katseli Sälliä ja kumppaneita sievä rusetti kutreillaan =) Kulkueessa oli paljon koiria. Lumi bongasi heti 2 tanskandoggia ja oli jo saamassa "häntä koipienvälissä kotiin"-kohtauksen. Menin vähä sivummalle missä oli haisteltavaa. Pari nakinpätkää toimi myös ja åäästiin mukaan joukon peräpäähän. Vähän oli rauhatonta menoa normaaliin verrattuna, kun koiria ja hajuja oli joka puolella. Päästiin ihan haastateltavaksi mikrofoniinkin: kyllä ne vetää mönkijää ja talvella rekeä. Ihmisvilinässä pysähdyttiin jutustelemaan ja koirat olivat melkoisen lunkisti rapsutusten ja jalkojen huiskeessa.
Kiva kun olen päässyt nyt ajamaan kaikilla neljällä koiralla. Matkat ovat olleet siinä +-10km. Yksi vähän lyhyempi ja rankempi reitti lisänä. Raskautta mäkien lisäksi on tuonut sohjo ja sen hävittyä pehmennyt maa.
Tänään tuli itselle oikein hyvä mieli, kun näyttää siltä, että treeni on saanut koirat ihan hyvään kuntoon. Oltiin Hämeenlinnassa yhteistreeneissä. Reitti oli todella rankka ja matkaakin tuli omille ennätykselliset 15km. Yksi pidempi 10-15min tauko pidettiin ennen viimeistä vitosta. Hienolla tsempillä koirat vetivät koko matkan. Lumiakaan ei tarvinnut tsempata kertaakaan matkan aikana, sekin painoi suu vaahdossa eteenpäin.
Takaisin tullessa käytiin vielä pienimuotoisesti agittamassa ja sinnekin riitti kaikilla intoa. Välillä tuntuu, että mitä rankempaa on takana sitä tarmokkaammin sujuu myös agi.
Lenkin jälkeen muitakin kuin Sälliö ramaisi
 
Tällä kertaa myös valjakot ja hirvimiehet mahtuivat sulassa sovussa samoille tulille ja maisemiin

Lumin tilanne on edennyt nyt niin, että tiistaina se saa hormonipiikin, jonka pitäisi lopettaa kiima parin viikon kuluessa. Vaikutus kestää muutaman kuukauden. Aina luetaan dopingiksi ja siitä seuraa 6kk:n kilpailukielto. Jos kiima loppuu, on se selkeä merkki, että sisälle on jäänyt jotain. Sen jälkeen on edessä uusi leikkaus, kun kiimaoireet ovat taas voimakkaimmillaa. Jos kiimanhajut eivät lopu, ollaan ihmeissään ja silloin koiraa ei avata.
Eräs tuttuni kertoi kuinka eräs koira oli sterilisaation jälkeen haissut kiimaiselle ja se oli avattu uudellen mitään kuitenkaan löytymättä. Niin se haisee edelleen...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti