maanantai 17. marraskuuta 2014

Koiravaje jatkuu

Sälli ja Lumi. Kieli taitaa kertoa kaiken oleellisen.
 Lauantaina oli syksyn ekat yhteistreenit Wintry-porukalla. Itse en päässyt ajamaan, kun Corvette oli poissa pelistä. Surku pääsi Piiraisen Antin valjakkoon ja Sälli ja Lumi Tomin valjakon pyöräpariin. Lumi oli tsempannut vain osan matkasta. Taisi torstain treeni vielä paina -jostain syystä se ei näy samassa määrin Sällin ja Surkun menossa =)

 Pieniä suloisia pentusia päästiin ihastelemaan ajon jälkeen nuotiotulilla. Jos ei olisi yhtään koiraa, niin tekisi mieli laittaa neljä omaan taskuun...
  Ensimmäistä kertaa (?) oli motivaatio-ongelmia lähteä vetolenkille. Koiria on vetokunnossa vain kolme. Corvette ei ole kahteen viikkoon vetänyt kuin yhden testiajon ja yhden kunnon treenin. Ensin oli syynä puremajäljet jaloissa ja nyt ontumista aiheuttavat puhkikuluneet kynnet. Torstaina oli viimeinen treeni Corveten osalta jonka jälkeen ei ole varannut takajalalle lainkaan, vaan konkkaa kolmella kintulla edelleen.
Sälli menee yksin kärjessä ihan mukavasti. Mutta mönkijän vetäminen kolmella on vähän tympeää, niin itsestä kuin koiristakin. Ja sille ei loppua näy. Sitten kun Corvette alkaa olla kunnossa jää Lumi todennäköisesti pois kuukaudeksi -ja taas edelleen on vain kolme mönkkärin eteen. Toki crossipyöräkin on, mutta se taas ei mahdu peräkärryyn boxien kanssa. Onneksi Corvette mönkkärin edessä tuo enemmän voimaa kuin Lumi. Hyvin alkanut treenaus on tainnut jo jämähtää paikoilleen ja talven osalle ei enää suuria odotuksia ole. Toivottavasti löytyy motivaatio lähteä hakemaan edes sitä kokemusta talven rekikisoista.

Lumin osalta odottelen vielä eläinlääkärin vastausta.
Corvette oli sisällä paikkailtavana kynsien osalta. Pikaliima ja kapselin kuoret eivät auttaneet. Takajalalle ei ole varannut perjantaista lähtien lainkaan.

Eilen oltiin laavuilemassa Johanneksen ja lasten kanssa. Kävelin alkuun koirien kanssa pienen lenkin. Valkohäntäpeura lähti metsiköstä melko läheltä. Lumi ja Surku näkivät sen. Sälli ei huomannut (Corvette odotti autossa). Koirat olivat onneksi lähettyvilläni ja eivät lähteneet. Jos peura olisi mennyt tien yli, niin tilanne olis voinut olla toinen. Nyt se lähti metsään päin. Nenä kävi kyllä sisaruksilla kovasti tilanteen jälkeen.



Surku ja Asla Piiraisten valjakossa

Taaempana Surkun kaksoissisar Maya

Wintry Tönteri





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti