sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Hirvipeijaiset ja Corvette taas mukana treenissä

 Corvette on vihdoin päässyt treeniin mukaan. 10 päivää meni parannellessa kynsiä. Tomi ajoi eilen koirat ja Corvette pääsi mukaan viimeiselle vitoselle. Laitoin sille kaikki löytämäni tossut (3kpl) tassuihin. Takaisin tullessa sillä ei ollut yhtäkään. Epäilen sen repineen ne jo lähdössä pois, kun yhdellä jalalla juokseminen olisi sen mielestä ollut hivenen hankalaa.
Corveten 10 päivän tauon aikana muut kolme olivat kerran 10km:n matkalla yhteistreeneissä. Muutoin olen vedättänyt kolmella koiralla 3,5-5km lenkkejä. Olen koettanut löytää mahdollisimman tasaisen reitin, ettei kävisi ihan liian raskaaksi ja sellaisia ei kovin montaa kilometriä putkeen löydy. Eilen muut juoksivat reilun 10km ja Corvette siitä sen vitosen verran. Tänään ajoin +11km. Lumi (siis se taivaalta satava) tekee mönkijästä jonkunverran raskaamman ja ihan paras puhti oli tänään poissa. Mukava lenkki kuitenkin. Satuttiin ajamaan hirvenkaato paikalle verijäljistä päätellen. Ne jatkuivat jonkun matkaa menosuuntaan. Lumi oli niistä kaikkein kiinnostunein. Muutkin tietysti huomasivat, mutta moodi oli enemmän eteenpäin.
Josko tämä viikko päästäisiin vielä ajamaan neljällä koiralla mönkijällä sellaista reilun kympin pätkää. Tiistaiksi on ainakin alustavasti suunnitteilla yhteistreeniä.  Ja jos vielä viikonloppunakin koiria on tarpeeksi, niin tiedossa olisi n. 20km:n yhteislenkki: Ensin 10km laavulle, jossa makkaranpaisto ja levähdystauko ja sitten sama takaisin.

Lumin tilanne junnaa edelleen paikoillaan. Toisen progesteronitestin tulos oli sama: 14,6. Eläinlääkäri ei ole kuitenkaan saanut vielä kiinni näihin asioihin perehtynyttä toista eläinlääkäriä, jossa selviäisi missä ja koska Lumi kannattaa leikata. Toivottavasti hyvin pian -niin saisin asian pois päiväjärjestyksestä.

 Pihalla on viimepäivinä käynyt kuhina. Sain Reilun kasan hirvenluita, sisäelimiä ja kaksi päätä.
Lumi oli ensimmäinen joka ei epäröinyt käydä pään kimppuun. Corvette oli aluksi sitä mieltä, että hirvi tuijotti liian karmivan oloisesti. Toisena päivänä jo maistui sillekin. Toviksi riittää vielä mässytettävää, vaikka epäilen, että Lumi olisi mieluusti syönyt vaikka vuorokauden putkeen, jos olisi saanut -tai ainakin nukkunut aarteensa vieressä. Tätä juhlaa kestää vielä hyvän aikaa ja uutta satsia on mahdollisesti vielä luvassa. Rasvavarastotkin täydentyivät mullikan ihralla ja Kirsi toi pari säkkiä nappulaa. Lihaa kun vielä olisi, niin olisi täydellinen satsi kasassa.
Kamala, vie se pois, en kestä T:Corvette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti