keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Lumin progetulos

Täydet pisteet Sällille. Se teki sen niin kauniisti ja tehokkaasti. Laittoi pisteen Lumin härkkimiselle tilanteissa, joissa on herkkuja odotettavissa. Paljon se Lumilta sieti ja itse jo jonkun aikaa toivoin, että se laittaisi sen ojennukseen. Tänään läskiämpärin äärellä -Lumin käydessä kitisemään Sällille etuilusta, se nappasi sitä ja huudatti hetken. Ainoa jälki jäi Lumin itsetuntoon.

Tänään tuli Lumin ensimmäinen progesteronitulos: päälle 14. Selkeästi koholla, muttei vielä ihan tärpeillä. Jos astutusta kaavailtaisiin, niin uroksen luo olisi jo kiire -totesi Anna.
Perjantaiksi varattu tähystyssterilisaatioaika peruuntui. Leikkaava eläinlääkäri sanoi, että munasarjanpala on todennäköisesti kasvattanut rakkuloita, jotka ovat rasvakudoksessa ja ne löytyvät vain tunnustelemalla. Toisen päivän verikoe tulee perjantaina. Eläinlääkäri konsultoi vielä Merja Dahlbomia. Ensi viikolla voisin kuvitella, että leikkaus -se tavallinen isompi- olisi edessä.
Sellainen merkkailu ja ruopiminen käy urosten välillä, että kyllä tähän parin kuukauden aikana on jo tympääntynyt ja helpottaa ajatuskin, että se olisi kohta ohi.

Toisaalta tulee monta kysymystä eteen. Yksi koira on poissa pelistä ainakin kuukauden ja senkään jälkeen tietysti kunto on heikko, kun vatsalihaksetkin on taas katkaístu.
Mönkijä kulkee kolmella tasaisessa maastossa, mutta jos alusta on vähänkään pehmeä lumen tai sateen jäljiltä, niin sekin alkaa olla raskasta vääntämistä koko matka. Tällä viikolla ajoin kaksi lyhyttä lenkkiä kolmella ja ei se pidemmän päälle oikein mielekkäältä vaikuta. Harmittaa kovin, jos koko tiimi jää huonolle treenille. Talven kisoihin pitää sitten mennä vain turistina. Kyllä se kovasti harmittaa, ei voi mitään.

Corvette oli tänään ekaa kertaa viikkoon valjaissa. Ajoin testimielessä lyhyen 4km:n lenkin. Se näkyy jo toipuneen viime selkkauksesta koipiensa osalta. Päänsisus vaatii vähän pidemmän ajan. Josko huomenna pääsisi tekemään taas vähän pidemmän treenin viikon tauon jälkeen. Ei voi mennä kun päivän kerrallaan ja treenata niin hyvin kuin mahdollista aina kullakin hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti