maanantai 13. lokakuuta 2014

Yhteistreenit Hämeenlinnassa

Tässä vielä kaikki rauhallisen odottavina, vaikka ympärillä on jo touhua
Kahdessa kohtaa meillä oli oikein tievahdit kun käännyttiin isolta tieltä.
Viikonloppuna olin Hämeenlinnan Jokimaalla yhteistreeneissä. Paikalla oli mukavasti valjakoita -taisi olla 11kpl enimmäkseen kikkarilla menijöitä. Lämpötila oli korkeahko, joten ajoin vain yhden kierroksen.
Koirat käyttäytyivät mallikelpoisesti ja olin oikein tyytyväinen Corvetteen. Se meinasi alkaa kierroksille, mutta asettui sitten kivasti kuulolle maahan valjaisiin. Ei päästykään kuitenkaan lähtemään heti, vaan odottelua tuli jonkun verran. Sekin sujui kaiken touhun keskellä kivasti siihen asti kunnes menin auttamaan Hannelen koirien valjastamisessa. Jossain vaiheessa Corvette alkoi huudella ja nykiä valjaita. En päässyt heti irtoamaan sen luo ja se oli ehtinyt jo kiihdyttää itsensä ja osin Luminkin ja kokonaan tasoittuminen ei enää onnistunut. Tsori, tästä lähin ei apuani heru, kun oma valjakko meinaa karata käsistä. Harmittaa kun en kieltäytynyt avustamasta ja jäänyt omieni luokse. Etenkin kun Corveten aloillaan pysyminen oli juuri yksi niistä asioista, joita halusin treenata ja alku oli jo mainio. Ei kovinkaan lupaavaa ensi viikonlopun Jämiä ajatellen, missä kierrokset on vielä kovemmat...

Toinen treenattava asia oli jatkaminen eri suuntaan kuin edellä menevä valjakko. Sitä varten tehtiin oikein porukalla suunnitelma ennen lähtöä.
Koirat vetivät hienosti ja lujaa alun. N. 2km:n kohdalla edellä mennyt kikkari kääntyi risteyksestä ja meidän tehtävä oli jatkaa suoraan. Kärki meinasi kääntyä, palautui ja yritti vielä uudelleen perään, mutta tiukalla komennolla jatkoi kuin jatkoikin eteenpäin!!! Toivoa on! Palkkiona oikeasta suunnasta tien yli oikaisi fasaani, joka sai vielä vauhtia tassuihin. Ainoa joka jäi kuikuilemaan sen suuntaan oli Lumi. Loppumatkasta alkoi painaa ja kuoha valui jopa Lumin suupielistä. Pidettiin pari taukoa ja loppuun tultiin rauhallisemmin.
Kamera kuvaa taivasta, mutta ainakin äänet kuuluu =)

Oikein onnistuneet treenit, jos ei lähtötilannetta ja Corveten kierroksia lasketa. Jämin jälkeen ei muuta tehdäkään kun ajetaan yhteistreeneihin ja harjoitutetaan Corveten malttia ja erilaisia tilanteita ajon aikana.

Sunnuntaina ajoin ekat vauhtitreenit kikkarilla kahdella koiralla. Corveten pariksi laitoin Lumin. Corvette veti ihan raivovauhtia ja Lumi juoksi mukana liinat löysällä. Lumi ei joko tohdi juosta kärjessä Corveten rinnalla tai sitten syy on jokin ihan muu. Kyllä Lumin vauhdin pitäisi riittää. Sälli ja Surku meni myös mukavaa 27km/h vauhtia. Sekin tuntui aikamoiselta kikkarin kanssa. Ei siinä paljon taakse vilkuiltu. Lumin otin vielä lopuksi yksin kikkarin eteen. Anne oli mukana Aslan kanssa ja Lumikin veti nyt ihan ok.

Tiistaina testaan vielä kärryllä koirat. Viikonlopun Jämin kisojen jälkeen aletaan taas kunnolla treenata. Marraskuun alussa on vielä yksi kisa, jonka jälkeen kärry jää odottamaan kevättä. Kovasti odotan jo ensi viikolla alkavaa syyslomaa ja treenimatkojen pidentämistä.

Lumille on jäänyt kevyet kiimaoireet näköjään päälle. Tarhassa on ajoittain vähän jäykähkö tunnelma Sällin ja Corveten välillä, mutta näillä mennään toistaiseksi ennen kuin tilanne ratkeaa.
Muutoin ihan tavallista: lenkkeilyä kylillä -välillä myös hölkäten sekä vaikeakulkuisemmassa metsässä "palauttelua".
Agilityä olen treenannut pienesti myös Sällin ja Corveten kanssa ja innon puutteesta niitä ei ainakaan voi syyttää. Surku sijoittui P-haun epiksissä toiseksi. Torstaina on Asikkalan kirkolla agiepikset, joihin tulee myös muita Lammin koirakerholaisia. Tiukkaa taistoa siis luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti