tiistai 21. lokakuuta 2014

Irtokoiran kohtaaminen

 Olin maanantaina todella tyytyväinen koiriini ja itseeni. En ole koskaan kohdannut irtokoiria neljän koiran kanssa. Käveltiin tiellä ja ja eräällä belggarin omistajalla oli hankaluuksia pitää koiransa aloillaan. Jatkettiin eteenpäin pururadalle. Päästin koirat puradan viereiselle pienelle metsäaukiolle irti ja ne liikuskelivat lähettyvilläni. Yhtäkkiä tuo belgi tulikin haukkuen meitä kohti hihna perässä viuhuen. Se oli päässyt omistajalta irti. Sälli, Surku ja Lumi alkoivat vähän pörhistellä. Corvette pysyi käsittääkseni koko ajan iisisti. Komensin ne matalalla rauhallisella äänellä lopettamaan. Belggari jatkoi kohti tulemista, kukaan koiristani ei reagoinut. Kohta Surku ja Lumi alkoivat taas liikehtiä ja toistin matalalla äänellä niiden nimet ja ne asettui. Koirat olivat siirtyneet taakseni ja sivulleni oma-aloitteisesti. Ne olivat tarkkaavaisia, mutta eivät enää provosoituneet kukaan. Belgi lähestyi vielä vähän ja katsoi sitten viisaammaksi palata takaisin. Olin niin tyytyväinen itseeni. Tilanne tuli niin äkkiä etten ehtinyt pelästyä tai hermostua, vaan toimin täysin rauhallisesti.
Belggarin omistaja lähti nopeasti vähin äänin ja olisi ollut varmaan ihmeissään jos olisin tullut kiittelemään tilanteesta.
Kun belgi oli mennyt menojaan ei tilanne jäänyt koirille mitenkään päälle.

Tänään pihalle tulee ylimääräinen koppi, jossa Sälli tai Corvette tulevat viettämään toistaiseksi yönsä. Ne on ihan ok normaalisti, kun olen paikalla ja suurimmaksi osaksi muutoinkin. Tarhassa kuitenkin päivittäin ja lähes joka yö Sälli käy pörhistelemässä kopin katolla tai maassa makaavalle Corvetelle ja saa Corveten ärähtämään sille ennen siirtymistään pois alta. Se lopettaa heti kun napautan ikkunaan, mutten halua enää öisin kuulla moista, eikä se ole varmaan koirillekaan pidemmän päälle hyvä tilanne. Lumin leikkaus kun voi olla hyvin vasta keväällä tai kesällä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti