perjantai 17. lokakuuta 2014

Aamulla anivarhain kohti Jämiä...

 Huomenna alkavat Jämin SM-kisat. DR4-luokkaan on ilmoittautunut 34 valjakkoa, joista 20 siperianhuskyilla ajavia. Hieno kisa siis luvassa. Lauantaiksi on luvassa poutaa ja sunnuntaiksi roimaa sadetta. Telttamajoituksen sain onneksi vaihdettua mökkiin. Anne ja Terhi lupasivat ystävällisesti majoittaa minut tiiviimmän katon alle.
Flunssa ei ole lähtenyt, vaikka olen koko viikon ottanut rauhallisemmin. Maanantaina vielä lähdin hölkälle, mutta huomasin, ettei oikein vointi anna myöten. Sen jälkeen olen ottanut ihan iisisti. Kurkku silti vähän karheana ja nenä vuotaa.

Lumin kynsiä tarkemmin tutkittuani, huomasin kaikkien tassujen ulommaisen kynnen olevan ytimeen asti kulunut -yhden muita enemmän. Olen liikuttanut koiria nyt pari päivää pehmeämmillä alustoilla.
Sain Facebookissa monia niksejä ja nyt Jämille mukana matkaa urheiluteippiä ja tossut. Katsotaan tarvitaanko niitä, kun tänään toteutin kaikkein kummallisimman neuvon. Liimasin neljään kynteen pikaliimalla Vahva Punariisi Q10 kapselin kuoren. Kapselit kävin varta vasten ostamassa tänään =) Pikaliima on pirun tehokasta. Hetken näytti jo siltä, että Lumi ei ole ainoa, joka kisaa kynnet kapselissa... Olen myös liotellut kynsiä päivittäin hetken vedessä. Vesi saattaa kuulemma nopeuttaa kasvua. 

Lumi on itse pitänyt huolen vitamiinitasostaan. Se on ihan hulluna marjoihin. Kesällä se kävi päivittäin tarkistamassa ovatko karviaiset kypsiä. Mustikat, puolukat, marja-aroniat -kaikki menee. Silti olin vähän yllättynyt kun päästin koirat juoksemaan Aurinkovuorella juoksemaan. Lumi lähti tietysti myös, mutta ei muiden perään vaan suoraan pihlajapuun alle herkuttelemaan. Muut saivat sen puolesta juosta ihan keskenään.
Ajattelin että pihlajan täytyy olla huipputerveellinen -sen verran pahaa se on- ja toin tarhaan yhden oksan luonnonlääkkeeksi. "Happamia!" sanoivat muut, ja niin Lumille jäi koko saalis ihan yksin.

Huomenna matkaan! Toivotaan hyvää kisaa kaikille osallistujille!

1 kommentti:

  1. Jännä juttu tuo marjojen syönti kyllä. Meillä maistuu nimittäin kaikille nartuille, mutta Elvis jättää syömättä. Jottain akkojen hömpötyksiä vissiin.. :)

    VastaaPoista