perjantai 30. toukokuuta 2014

Agilitykuulumisia

Kuvat: Tomi Niemi P-Haun toukokuun agilityepiksistä. 

Surku ja Lumi osallistuivat siis maximölleihin. Kumpikin meni radan hienosti ja itsekään en möhlinyt mitään selkeällä radalla. 
Lumi voitti kisat. Olen jo pitkältä talvesta pohtinut jatkanko Surkun kanssa. Kyllä se velvollisuudesta menee ja joskus ihan hyvinkin, mutta ei sillä mitään suurempaa paloa hommaan ole. Ihmettelee miksi esteet kannattaa hypätä, kun vähemmällä vaivalla ne kiertää. Kisat menee sen kanssa suurimmaksi osaksi paremmin kuin treenit. Johtunee siitä, että toistoja ei ole ja itse olen enemmän täysillä mukana. Fiksu koira se on siis kaikinpuolin.
Jatkan nyt ainakin kesäkuun sen kanssa kun Lumi jää sairaslomalle ja katsotaan sitten, josko Surku jää katsomon puolelle.

Nyt on agilityepiksiä tulossa enemmänkin. Ensi viikolla olisi keskiviikkona yhdet Janakkalassa. Sitten on meidän oman seuran järjestämät agilityepikset Tuuloksen Kapakanmäellä su 8.6. Tervetuloa mukaan, niin möllit kuin kisaavat! Luokka myös huippumölleille, jossa vain hyppyjä ja putki. Lisätietoa ilmoittautumisohjeineen löydät 

Maanantaina 9.6 onkin Lumin leikkauspäivä ja siitä alkaa noin kk:n sairasloma. Heti sen päätteeksi olisi agirotukisat jossa osallistun huskyjoukkueeseen kahdella koiralla (jos Lumi on kunnossa siihen mennessä). 
 
Hyvä Surku!
Lumilla ei ole hätää, mutta pojat ovat päässeet vähän kuihtumaan. Surku etenkin on päässyt laihtumaan liikaa ja Corvetellekaan ei pieni painonlisä tekisi pahaa. Lihat pääsivät juuri loppumaan ja seuraava satsi on tulossa vasta juhannuksen jälkeen, joten pääasiassa nappuloilla mennään. Kermassa liotettuna öljyn kera saivat pojat eilen ruokansa.
Estekorkeudet olivat matalammalla kuin yleensä =)
Lumin mielipide mokomista ruusukekuvista. "Onks tää ihan pakollista?" Sehän sai jo lihapullansa radan jälkeen...

  Surkulle on kaikista koiristani parhaiten selvillä suunnat ja niiden noudattaminen. Lenkillä se vaihtaa helpoiten käskystä oikeaan tai vasempaan reunaan ja käännökset ovat sillä jo selkäytimessä. Täyskäännökset välillä vähän liiankin, kun se yrittää pyörästä kääntää Corvetteakin ennen "omaa vuoroaan". Kunhan aika koittaa, niin uskon siitä tulevan toimiva kärki.
Corvettekin osaa jo ihan käyvästi oikean ja vasemman, mutta kyllä Surku varmuudessaan menee vielä ohi. Täyskäännökset ovat Corvetella vielä opettelussa. Oikeassa reunassa se pysyy jo lähes aina. Käskystä oikeaan reunaan siirtyminen ei kuitenkaan vielä aina toimi.
Nyt on kuitenkin kesäloma. Ehkä vielä ihan satuinnaisina aamuina anivarhain päästään pienelle vetolenkille. Tänään pyöräilin koirien kanssa isolle supalle ja juoksutin niitä siellä. Vesikippo oli tarpeen vaikka lämpöä ei ollut +15 enempää. Tekee varmaan oikein hyvää juosta pehmeällä sammaleella hyppien puunrunkojen ja oksien yli mäkeä ylös ja alas. Kun löytäisin vielä jonkun avuksi niin saisin juoksutettua niitä ison supan päästä päähän. Tulisi hyvää treeniä loppukesästä, kun Lumikin on taas kuvioissa ja valmistaudutaan "tulevaan kauteen".








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti