perjantai 9. toukokuuta 2014

1-2-3-... koiraa


Koirilla on jo pitkään ollut postilaatikko. Viime viikolla sinne oli ilmestynyt ensimmäistä kertaa postia.
Joskus joku kysyy onko työlästä kun on kolme koiraa.
Yhden koiran kanssa oli kaikkein työläintä. Kahden koiran kera työmäärä helpottui ja kolmas koira ei siihen juuri vaikuttanut suuntaan tai toiseen. Epäilen että neljäskin menisi vielä samalla vaivalla.
Kun Lumi oli yksin, liikuin sen kanssa joka ikinen päivä vähintään sen 20km. Joka aamu n. 13km lenkki + iltapäivä ja iltalenkit. Vaikka koirakavereita, joiden kanssa juosta, oli lähes päivittäin, niin omiakin jalkoja liikuttelin ihan kiitettävästi. Surkun tultua otin iisimmin. Jos laiskotti saivat koirat juosta keskenään. Vetoharrastus toi koirille myös ihan erilaisen mahdollisuuden liikkumiseen. Corveten tulo ei alun opettelun jälkeen ole muuttanut peruskuvioita juurikaan. Kolmen koiran kanssa onnistuu niin kävely, hölkkä kuin pyöräilykin siinä missä kahden. Jalkakäytävälläkin mahdutaan vielä toisten koirakoiden ja muiden kulkijoiden ohi. Jos on vastaantulijoita otan kaikki koirat pientareen puolelle reunaan ja yllättävän vähän tilaa ne vie ja päästään tarvittaessa kapeastakin paikasta ohi.
Kun tiedän ettei koira ole yksin, voin myös hyvällä omallatunnolla mennä omia menojani. Tarha myös helpottaa asiaa ja esim juottoja, kun ei tarvitse huolehtia siitä ettei sisälle tule vahinkoja.
Asia jota joutuu sitten miettimään koiramäärän mahdollisesti lisääntyessä vielä yhdellä on vetokaluston ja koirien kuljettaminen. Toistaiseksi kaikki mahtuu relluun ja crossipyörä kulkeutuu peräkäryssä...
 Nappulajuoksutusta metsässä
 Corvette on kyllä mukava koira. Viime treenit se on kulkenut hienosti oikeassa reunassa, joka on tärkeä taito yleisillä teillä ajettaessa.  Ensi syksynä on tavoite sillekin REKÄ-tulos vähintään yle-luokasta. Johtajakoirista ja niiden opettamisesta en mitään tiedä, mutta sinne olisi se varsinainen tavoite. Corvetessa voisi olla ainesta, kun jatketaan harjoitteluja. Perusasiahan sillä on ollut koko ajan kunnossa, eli suunta eteenpäin =)

Menin kikkarilla yksi aamu kolmen koiran kanssa vauhtitreeniä sunnuntain kisoja silmälläpitäen. Lumi pysyi alun mukana, mutta sitten se ei enää syystä tai toisesta kyennyt. Syksyllä se juoksi kyllä samoja vauhteja ja kunto sillä pitäisi kaiken järjen mukaan olla nyt parempi. ???
Kun mennään tasaisella kahden koiran vetämänä kikkarilla niin se on kyllä lähempänä vapaajuoksua kuin vetämistä, vaikken potkinutkaan avuksi. Vauhti olikin ainoa tavoite sillä kertaa ja ihan reippaasti mentiin, vaikka ei ihan huippuvauhteja (25.5km/h).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti