maanantai 5. toukokuuta 2014

Valjakointi jatkuu vielä pienimuotoisesti


Käytiin Kurhilassa ihmettelemässä mullikoita. Surku oli kaikkein kiinnostunein. Lumia kiinnosti puolenminuutin ensi-ihmetyksen jälkeen lähinnä kieriminen aivan mullikoiden turvan edessä ilmeisen "hyväntuoksuisessa" ruohikossa. Corvette ei kovin välittänyt, kun ei kerta päässyt ihan turpaan kiinni tuttavuutta tekemään. Kuva. Irja Koppanen

Perjantaiaamuna ajoin pitkästä aikaa Aitooseen ajamaan Tomin koirien kanssa. Meniin Motocrospyörällä omien kanssa ja Tomi mönkkärillä omineen. Corvette oli kolmatta kertaa yksin keulassa. Lähdettiin Tomin valjakon jälkeen ja niin kuin ounastelinkin, Corvette nousi ja lähti perään ennen lähtökäskyä. Yllättävän helposti se kuitenkin asettui takaisin aloilleen ja päästiin matkaan. Oikeassa reunassa pysyminen ei onnistunut paikoin lainkaan. Nyt pitää vaan jaksaa aina palauttaa se sinne, kyllä se kohta alkaa sujumaan. Eihän siitä ole kuin hetki kun samaa tahkosin omien kanssa, kun en sitä heti alkuun huomannut opettaa. Kun ei käsky vielä toimi, niin täytyy nostaa oma peppu satulasta ja käydä korjaamassa. 9.5km tuli matkaa, joka on pisin lenkki pitkään aikaan.
Kivasti koko iso lauma yhdessä jaloitteli lenkin jälkeen, Corvette mukaanlukien.

Sunnuntaiaamun omissa treeneissä Corvette pysyi oikealla lähes koko tutun lenkin!! Kerran se ajautui vasemmalle, mutta siirtyi käskystä (?) oikealle.
Koirien ohitusharjoitukset sen sijaan peruuntuvat ja odottavat vuoroaan vasta tulevaisuudessa. Mennään siis asia kerrallaan ja harjoitellaan ensin oikea reuna.

Tiistaina ajettiin vähän tasaisemmalla ja saatiin keskinopeudeksi 21km/h kahden ja puolen koiran voimin. Corvette oli taas yksin keulassa ja nuoriso takana. Jänis hyppi vähän sivummalla pellolla. Kaikki huomasivat sen. Lumi ja Surku olivat kovin kiinnostuneita. Corvettekin hieman, mutta hienosti veti letkaa eteenpäin kummemmin yrittämättä pellolle, toisin kuin kaksi takana tulevaa. Koko matkan Corvette kulki oikealla ja siirtyi myös sinne käskystä. Se on tainnut oppia! Corvetesta tulee vielä hyvä kärki. Torstaina meinaan ajaa vielä yhdet vauhdikkaammat treenit ennen sunnuntain kisoja. Vauhtitreenejä ei ole ollut vielä lainkaan. Kun ei kerran motocrossipyörällä siihen kyetä, niin aion mennä kikkarilla kaikilla kolmella, vaikka se onkin vähän riskiä. Mitään parempaakaan ideaa kun ei ole mieleen tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti