lauantai 6. heinäkuuta 2013

Agia ja muuta turinaa

Fantasia 2  www.wintry.fi   C Tomi Niemi
Tässä eräänä aamuna olin juuri päästänyt Surkun portista sisään aamulenkiltä tullessa. Lumi odotti (onneksi hihnassa) portin toisella puolen omaa vuoroaan. Surku painoi viereiseen puskaan ja sieltä alkoi kuulua aikamoista kahinaa. Kaikki kävi salamannopeasti. Kissanpentu livahti Surkun ulottumattomiin portin ali tietämättä mikä siellä odottaa. Lumikaan ei ollut ihan kartalla mitä tapahtuu ja myöhästyi hitusen ja pentu pinkoi pakoon. Tilanne oli niin nopea, etten itsekään ehtinyt hätääntyä, vaan toimin tyynen rauhallisesti ja koirat rauhoittui tilanteen jälkeen pikaiseen. Se kissa on nyt ensimmäisen henkensä käyttänyt.

Nappulat jäivät yksi ilta osaksi syömättä kummaltakin. Ensimmäinen kerta ikinä, kun ruokaa jää. Surku on yleensä aavistuksen rauhallisempi syöjä, mutta hyvin on sillekin ruoka tehnyt kauppansa. Olenkohan ruokkinut niitä hieman liian avokätisesti kun on varaa käydä nirsoilemaan ja syödä vain lihat. Taitaa näiden päivien painostavilla ilmoilla olla oma osuutensa asiaan. Aika raukeaa on ollut meininki suurimmalta osalta.
 
Koirat ovat olleet ehkä kuukauden verran ympärivuorokautisesti ulkona. Syy on varsin käytännöllinen. Oikeanpuoleinen kuva on tämänhetken sisäänkäynti. Lattioiden maalausprosessi on menneillään.
Yksi päivä sain aikaiseksi tehdä jotain pihallakin kun sisällä lattiat odottavat maalin kuivumista. Raivasin hieman rehottavaa kasvillisuutta ja näkymä tarhasta parani jonkunverran. Välineet olivat vähän hitaanmoiset kun oksasaksilla katkoi nokkosia ja vuohenputkia. Viikate olisi ollut loistava. Ehkä sen vielä jostain lainaan ja raivaan enemmän näköalaa tarhaan. Ensi vuonna varmaan jo pihakin on lyhemmällä kasvustolla ja tarhasta voi paremmin seurata pihan touhuja. Tänä vuonna pihan kasvit ovat saaneet elää ihan omaa elämäänsä ja raivaustyö on keskittynyt sisälle -jossa se kyllä jatkuu vielä ensikesänäkin =)


Ennen torstain agiharkkoja metsässä

Agilityssa harjoiteltiin torstaina esteiden ylittämistä -ei alittamista. Kummankin kanssa oli yksi este josta olisi mieluummin tultu ali kuin yli.
Niinpä käytiin taas lauantaina omatoimisesti harjoittelemassa esteitä. Esteissä ollaan alettu hyppiä korkeampia rimoja. Laitoin ne yhtä pykälää alemmas kuin torstain harjoituksissa. Kaiki esteet mentiin nyt yli.
Mitä opin videoista:
KIINNITÄ PUTKI! Kamalaa katsoa kun se heiluu minne sattuu. Muuhun en oikein osannutkaan kiinnittää huomiota videota katsoessa.

 Lumin ensimmäinen pätkä. Putkeen käsky olisi saanut tulla aikaisemmin ja putken jälkeen Lumi vilkaisee minua, olisin voinut ohjata eteen käskyllä jo ennen kun tuli putkesta ulos.
 
Lumin toinen pätkä:
 Surku vuorossa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti