tiistai 1. tammikuuta 2013

2013


Lumi tuli turvaan pöydän alle istuessani päädyssä koneella
 Uuden vuoden raketttirieha alkoi täällä kuuliaisesti tasan kello 18. Koirat olis sisällä ja eivät välittäneet paukauksista syöden siansorkkaa. Lumin louskutus vain alkuun hetkeksi taukosi ja jatkoi sitten normaaliin malliin. Pikku lenkilläkin käytiin kummankin kanssa erikseen. Kumpikaan ei ollut satunnaisista paukkeista moksiskaan. Korvaakaan eivät lotkauttaneet.
Siinä ysin aikaan raketteja alkoi sitten viuhua ihan nurkalla kovien pamausten ja väläysten kanssa. Lumi valpastui. Sitten se alkoi liikkua huoneesta toiseen. Rauhoittui aina lepäämään ja alkoi uudelleen ravaamisen ja kuulostelun kun räiskähti. Välillä se seisoi ja läähätti. Häntä oli meidän bossilla kauniisti alhaalla.
Surku makasi evääkään räpäyttämättä ja viis veisasi koko touhusta.
Kun illalla käytin koirat vielä pissalla pihalla, niin Lumi oli liian varuillaan pissatakseen.

Itse en tietenkään reagoinut Lumin touhuun millään lailla. Alkuillasta ajattelin vielä pyörähtää paikallisessa. Olin ihan tyytyväinen, kun Lumi alkoi reagoida, niin ei tarvinnut lähteä sateessa talsimaan öykkäröivään kuppilaan. Oli hyvä syy käpertyä puhtaisiin lakanoihin lueskelemaan ja katsomaan arenalta Peppi Pitkätossua =) Olihan leppoisa vuoden vaihde. Ei Lumikaan ihan paniikkiin mennyt, mutta varuillaan ja säikähtynyt oli. Varmaan minun ja Surkun välinpitämätön, rauhallinen olemus, myös lievensi paniikkia.

Kumma kun kukaan muu ei tajua, että jotain hyvin epäilyttävää on menossa
Mitä pienempi kolo sen turvallisempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti