lauantai 21. huhtikuuta 2012


Seuraavaksi aletaankin harjoitella rappusissa kulkemista. Asun neljännessä kerroksessa ja tähän asti ollaan kuljettu hissillä. Jossain vaiheessa koitettiin rappusissa kulkemista, mutta tassut lipsuivat niin kovin, että tyydyin suosiolla hissiin. Lumi arastelee rappuja eikä itse vapaaehtoisesti niihin mene. Pitkä matto aluksi alle lipsumista estämään. Kyllä naapurit ihmettelee kun koiralle oikein mattoa viritellään rappukäytävään. Ei sentään satu olemaan punaista sellaista =)


















Lumi pitää myös marjoista. Tiinan mustaseljapensaassta Lumi söi ja riipi alas kaikki löytämänsä talvenpuremat marjat. Myös tienvarsien ruusunmarjat syödään jos vain kohdalla pysähdytään. Kesän mustikkasatoa siis odotellessa.


Tomi kävi tänään tervehtimässä. En ole ikinä nähnyt Lumilla vastaavaa reaktiota jonkun tullessa käymään. Voi sitä iloa! Matot meni rullalle Lumin säntäillessä ja samalla kuitenkin vähän arasteli. Ei jäänyt pienintäkään epäselvyyttäkään siitä etteikö koira muistaisi kuka sen kanssa on viettänyt kaksi ensimmäistä kuukautta.


pihassa iltapissalla

Kanavalla seuraamassa joutsenia ja sorsia




Koirajuoksua ajattelin alkaa pikkuhiljaa kokeilemaan, kunhan saadaan sopivat valjaat. Lumi jaksaa jo pidempiäkin matkoja ja kohta tarvitaan muutakin liikuntaa kuin pelkät kävelyt. Ympäristö käy minun kävellessä ja Lumin juostessa vapaana liiankin mielenkiintoiseksi. Vauhtia lisää =) Ja tulee minunkin taas lähdettyä oikasti lenkkeilemään pelkän kävelyn sijaan.

Lumin liikkeet ovat ihailtavan kauniita. Nopeaa sulavaa voimaa. On nautinto katsoa kun se oikein tosissaan intoutuu juoksemaan yksin tai toisen koiran kanssa. Etenkin kotia tai mummolaa lähestyttäessä näkee kuinka Lumi oikein innostuu ja silloin mennään riemusta juosten. Kyllä se kotimatka on aina paras, kaikesta muusta kivasta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti