torstai 16. helmikuuta 2012

Tässä on Lumin uusi nukkumapaikka. Jopa yhden yön se nukkui tyytyväisenä reppuni päällä eteisessä. Kengät Lumi on jättänyt suosiolla rauhaan (toistaiseksi). Ainoastaan päätä on kiva työntää kengänsuusta sisään. Kerran Lumi tulikin vastaan pää tohvelin sisällä =)

Turvallisessa metsässä on hyvä liikkua ja lumihanki tekee siitä sopivan haastavaa.

Tomin neuvoin on harjoiteltu tänään perässä kulkemista. Olen kantanut Lumin polun päähän ja laskenut sen sitten kuin ohimennen maahan ja jatkanut eteenpäin sitä kutsumatta tai huomioimatta. Edelleen tyttö jää istumaan paikalleen ja katsomaan. Saan edetä pitkällekin sen vain nököttäessä paikallaan. Se on selkeästi tottunut odottamaan tänne-kutsua ja koti vetää puoleensa. Nyt menin hetkeksi näkymättömiin ja kun Lumi alkoi liikehtiä kotia kohti huusin muutaman kerran sen nimeä ja sainkin tytön perääni sen enemmittä kutsuitta. Pienellä riskillä mennään. Toistaiseksi saan edetä aika kauas ja ehkä jopa kadota näkyvistä, ennenkuin lumi tulee. Jos samaan aikaan lähettyvillä tapahtuisi jotain mielenkiintoista, niin.... Mutta uskon ja toivon, että lähteminen helpottuu koko ajan. Kävelimme reittiä jossa uskallan pitää Lumia vapaana ja ihmisten ohittaminenkin on näin huomattavasti helpompaa kun voin edetä vapaasti siitä poispäin ja ja tarvittaessa kadota jopa näkyvistä. Jos tie on kapea saatan kyykistyä Lumin viereen ja syöttää sitä sen aikaa että ihminen on mennyt ohi ja jatkaa sitten vauhdilla eteenpäin. Toimi tänään ihan hyvin.


Lumi ja äiti tutustumassa Pasolan lähimetsään




Eilen saimme Sinin, Sonjan ja Hannan vieraaksi. Lumilla on vielä pennun tavat ja harjoitellaan olemaan hyppimättä ja hammastelematta. Äkillinen ihmisten ja huomion määrä saa Lumin riehakkaaksi.


Tänään Lumi sai taas uuden kokemuksen vieralijoista. Tiina, Elsa ja Siiri tulivat kylään. Tässä tyttöjen mestarillinen taidonnäyte miten olla huomioimatta Lumia sen sitä pyytäessä! Kyllä oli taitavia tyttöjä. Joka kerran Lumin riehaantuessa liikaa ja hyppiessä tai hammastellessa tytöt nousivat salamana seisomaan ja käänsivät sille selän.
Ja sitten sai hellitellä kun Lumi oli rauhoittunut ja kiinnittänyt huomion hetkeksi muualle.
Ja kiitos uudesta leikkiluusta ja erityisesti sen pakkauksesta =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti