keskiviikko 27. elokuuta 2014

Sammalmetsä ja keppitreeniä


"Löysin" kotikulmilta ihanan sammalpeitteisen kivimetsän. Matkaa sinne tulee vain vajaa 2km suuntaansa kävelytietä ja pururataa pitkin. Itse asiassa olen mennyt siitä satoja kertoja ohi pururataa kiertäessäni, mutten ole sinne koskaan poikennut "Liian hankalannäköistä kuljettavaa..." Se olikin hölkäten todellista lihashuoltoa ja tasapainotreeniä: isoja sammalpeitteisiä kivenjärkäleitä vierivieressä. Kotiin tultiin kaikki läähättäen.
  Toisella kerralla otin kameran mukaan, mutta harmikseni akku loppui ihan alkumetreillä. Muutaman kuvan ehdin kuitenkin räpsiä. Ihan ensiluokkainen paikka huoltaa lihaksia, tasapainoa ja ketteryyttä. Lumi ja Sälli hyppivät, pomppivat ja kiipeävät kaikkein sujuvimmin. Surku on vähän kömpelömpi ja Corvette ei meinaa vaan uskaltaa/osata kavuta isoimpien kivien päälle.


Jos Lumille tai Sällille heittää nappulan ison kivenjärkäleen päälle, ne yrittävät kiivetä pystysuoraa seinämää ylös mätkähtäen sammalten mukana alas, yrittävät uudelleen ja jos eivät vieläkään onnistu, kiertävät lohkareen taakse ja nousevat loivempaa puolta ylös. Surku pyörii tohkeissaan kiven juurella ja nostelee etutassujaa kiveä vasten ja Corvette tyytyy osaansa ja seuraa tilannetta.
Pehmeää kivistä kumpua näkyy taustalla

Sälli onnellisena yläilmoissa
Sain puolikkaat agikepit lainaan Sirpalta. Kolmatta päivää ollaan nyt treenattu keppikujia kaikkien neljän koiran kanssa. Sällille ja Corvetelle se on ollut ihan uutta. Ensimmäinen treeni oli ihan huippu. Kaikki olivat niin täpinöissään. Ne kiihdyttivät toisiaan joutuessaan odottamaan vuoroaan ja aistiessaan sen innon mikä suorittajalla on. Corvettea kovin epäilytti ja se kiertää mieluummin kujan sivukautta. Sälli ei rautakappaleita tainnut edes huomata. Sällille on toiminut pallopalkka alusta asti. Hankaluutena on asettaa Sälli ja Corvette juuri oikeaan asentoon suhteessa keppeihin, että menevät välistä eivätkä ohi. Lumi menee jo kepit niin kiinni, kun ne kujalla saa. Jos sisääntulokulma on vasemmalta, on se kaikkein hankalin. Oikealta sujuu vähän paremmin hieman sivultakin. 
Tässä pitkähkö video kolmansista keppitreeneistä  koko katraan kanssa.
Sää on ollut niin lämmin ja kostea, että ajot ovat viimepäivinä jääneet vähälle. Tänään tehtiin Suzukilla 2.5km:n pyrähdys tasan 20km/h. Viikonlopuksi on vähän viileämpää ja silloin voisi taas ottaa vähän raskaampaa maastoa,




1 kommentti: