sunnuntai 17. elokuuta 2014

Lauantaiaksa Jaanan kanssa


Lauantaina aloitettiin Jaanan ja Jaanan tyttöjen kanssa lauantaiaksailut. Oli niin kiva ja antoisa reissu, että päätettiin tehdä siitä tapa aina kuin suinkin mahdollista. Nelistään jaksaa kantaa jo esteitäkin radalle. Yhteensä hallilla hengaili kahdeksan koiraa 4huskya, 2bortsua, 1sheltti ja 1kääpiösnautseri. 
Aikaa hurahti huomaamatta hyvä tovi. Sekin kuvio mikä yksissä torstain treeneissä tuntui ylivoimaiselta ilman koiraakin, sujui nyt hyvin ja toimi. Se oli siis kuitenkin jäänyt jonnekin lihasmuistiin ja ei ollut enää edes hankala. Kun ohjaan koiran esteelle niin käännynkin koiran tulosuunnan kautta ympäri ja jatkan takaisinpäin. Lumi teki huomattavasti tiukemman kaarroksen ja itse pääsin jatkamaan ripeämmin matkaa. Muutenkin sujui kivasti Lumin kanssa ja se oli innoissaan. Surkukin meni muutaman kerran ihan kivasti, paitsi pussin se juoksi monesti ohi.
Nyt jos päästäisiin harjoittelemaan kahdesti viikossa ja jos saan vielä kepitkin kotiin, niin agikin nytkähtää eteenpäin.
Sällin kohdalla tuli huomattua mielenkiintoinen asia. Sen ollessa "häiriökoirana" kentällä käskin sen maahan ja kävelin itse pidemmälle. Sieltä kutsuin Sälliä korkealla äänellä. Se katsoi minua odottavasti muttei reagoinut nousemalla. Kutsuin sitä uudelleen muutaman kerran ilman reaktiota, vaikka se selkeästi odotti seuraavaa siirtoa. Vaihdoin korkean ääneni astetta matalampaan ja samassa Sälli ampaisi luokse minkä kintuistaan pääsi.
Roihu-sheltti 13vk
Päivystäjät
Surkukin pääsi hetkeksi fiilistelemään aksaa
Sieltä taitaa tulla Gero
Bortsut on niin nopeita että häviää melkein kuvasta
Monti(?) 6kk
Vetojututkin ovat nytkähtämässä varusteiden osalta eteenpäin lähiaikoina. Palaan niihin myöhemmin. Niiden myötä aloitetaan systemaattiset treenit toivottavasti jo ensi viikon lopulla. Lauantai-aamuna oli oikein onnistuneet mönkijätreenit. Sälli teki ekaa kertaa minulla kärjessä "vasen takaisin"- käännöksen auttamatta ja epäröimättä ensimmäisestä käskystä. Siitä olin kovin iloinen. Vaikka ihan kunnon treenejä ei olla vielä aloitettu, niin lihaksia on vähän herätelty tulevaan.

Sen sijaan tarhassa oli viime yönä levotonta. Puolenyön aikaan sieltä alkoi kuului alkavaa ääntelyä. Komensin ikkunasta. Lumi ja Corvette asettui sillä koppiinsa, eivätkä tietääkseni enää yön aikana kuonoaan ulos pistäneet. Surku tarvitsi vähän tiukemman käskyn ja meni koppiinsa. Sälli asettui hetkeksi ja olisi ollut taas kohta menossa. Aidan takana oli joko supikoira (joka edellisenä päivänä tuli melkein naapurin ovesta sisään) tai siili. Sälli ja toisinaan myös Surku nousivat monta kertaa yön aikana aidan viereen pitäen pientä ääntä. Sieltä aina komensin ne pois. Sälille minun komennoillani ei ole absoluuttista arvoa. Se kyllä uskoo ja poistuu paikalta, mutta menee myöhemmin taas uudelleen, kun "se jokin" taas liikehtii aidan luona. Perjantaina pitäisi olla yötä myöten poissa ja koirat keskenään. Saa nähdä pitääkö ne viedä koirahoitolaan yöksi, ettei ne ilman komentoa ala elämöimään jos kyseinen elukka eksyy taas paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti