tiistai 10. kesäkuuta 2014

Paitasillaan. Leikkauksen jälkeinen päivä



Jo eilen leikkauspäivänä Lumi oli valmis syömään -ja ahneesti, vaikkei ihan täysin tolpillaan ollutkaan. Annoin sille muutaman nappulan veden seassa. Tramalin saamisen jälkeen kivut hävisivät, mutta n. tunnin kuluttua alkoi kevyt vinkuna joka kesti muutamia tunteja. Ajattelin jo antaa sille vielä toisen Tramalin ennen maata menoa. Onneksi pohdin hieman tarkemmin. Se kävi jo ulkona tarpeillaan omin jaloin varovasti astellen ilman, että olisi ilmaissut kipua liikkumisesta, niin kuin ennen Tramalia. Tramal oli vaan laittanut sen pään sekaisin, niin kuin se tuppaa tekemään myös ihmisillä. Jos olisin antanut sille vielä toisen, olisi yöstä saattanut tulla hyvinkin levoton: kivuton sekava koira. Yö meni kovin rauhallisesti.
Aamulla annoin normikipulääkkeen. Koetin sovittaa sille kauluria. Se venkoili itsensä siitä hetkessä ulos... Sitten aloin askarrella suojaa vanhasta poolopaidasta. Se toimi hetken ja valahti sitten naruineen alas. Sain hyviä vinkkejä ja hain kirpparilta tyttöjen halternec- mekon. Se on toiminut kohtalaisesti -ja edesauttanut hyvin paljon koiran inhimillistämistä. Se on niin huvittavan näköinen hiihdellessään yöpaita päällä pissakierroksille... Haavassa on vielä side päällä ja se on ihan siistin oloinen. Kovin kiinnostunut Lumi ei haavasta ole ollut. Muutamaan otteeseen se on sitä nuollut.
Ruokahalu on erinomainen ja janokin on ollut. Se kävelee vähän varovaisesti ja saattaa istahtaa vähän kummeksuen - tiedä johtuuko paidasta vai haavasta :) Pienillä pissakävelyillä ollaan käyty tänään jo portin ulkopuolellakin. Muuten Lumin aika on mennyt puhtaasti makoillessa. Vähäkin piippaileminen on iltaan mennessä loppunut kokonaan.

Corvette ja Surku ovat päässeet taas pyörälenkeille. Hermo on meinannut olla tiukassa poikien kanssa. Ne kun meinaavat kiihdyttää pyörän edelle. Hidastavat käskystä ja kohta taas sama meininki. Toisia koiriakin ne tuntuvat taas kyttäävän, vaikka menevätkin mukinoitta ohi. Nyt tarvitsisin jämäkkää zen-mielentilaa "Jumalauta pojat"-mielentilan sijaan. Voisi toimia paremmin...
Lumia ei löytynyt päivällä mistään. Se ei ilmeisesti pidä vaatetustaan kovin edustavana kun oli piiloutunut suihkunurkkaan liukuoven taakse. Todellisuudessa voisikohan sen vaisto kertoa, että kun kaikki ei ole kunnossa, on viisaampaa vetäytyä?

Viimeisin viritys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti