lauantai 8. syyskuuta 2012

Eilen sain ilmalämpöpumpun ja voi sitä suloista lämpöä! Lämpötila nousi pikkuhiljaa 10 asteesta 17 kosteus alkaa myös pikkuhiljaa poistua. Vaikkei tuo mikään seinän kaunistus olekaan, niin asiansa se ajaa loistavasti.
Aika kaaos -pihaa myöten.
 Yhdeksäs päivä juoksuista menossa ja alkaa neiti olla pikkuhiljaa vähän hajamielinen. Tästä kituviikko edessä hihnassa. Vuoto on pikkuhiljaa loppumassa. Olenkin toivottanut kaikki nartut ja leikatut urokset meidän pihaan seuraavan viikon aikana Lumia juoksuttamaan. Tänään tulikin oikein lauma koiria ja emäntiä sipsien, limpparin ja karkkien kanssa. Tapetointi sai siirtyä, raivattiin ulkopöydältä tilaa ja istuttiin filmivanerien päälle herkuttelemaan. Lauantai ja karkkipäivä! Tosin viimeaikoina on ollut: sunnuntai ja karkkipäivä, maanantai ja karkkipäivä, tiistai ja karkkipäivä....

Hajamielisyys alkaa tosiaan näkyä siinä, että Lumi tuntuu toisinaan olevan ihan omissa maailmoissaan. Odotettiin koivun alla sateen laantumista  ja kun lähdin jatkamaan matkaa Lumi jatkoi edelleen istumista ja katsomista kaukaisuuteen. Ei sellaista tarkkaavaista katsetta, joka syntyy kun joku liikkuu jossain, vaan sellaista jossa osa ympäristöstä häviää. Kutsuin sitä -ei mitään reaaktiota, kutsuin toisen kerran -ei reaktiota. Vasta murahdus sai Lumin palaamaan takaisin tähän maailmaan.
Välillä lenkillä ei oikein tiedä mitä tehdä. Saattaa olla  hakemassa pissapaikkaa ja sitten vain istahtaa kesken kaiken kuin olisi unohtanut mitä oli tekemässä. Olisi kiva päästä kurkkaamaan Lumin pään sisään mitä siellä liikkuu tai enemmänkin vaikuttaa siltä ettei siellä aina liiku yhtikäs mitään.
Uroskoirien kohdalla on joko kiinnostunut tai sitten saattaa ohimentäessä kävellä ihan minussa kiinni ilman käskyä seurata ja sitten jäljestäpäin kuikuilla perään. 
  Tähän asti Lumi on ollut hyvin kuulolla juoksuista huolimatta. Jopa toisten koirien kanssa leikkiessä on alkanut kääntyä takaisinpäin kun olen kieltänyt enää etenemästä kauemmas tai kutsunut lähemmäs.
 

Meidän Lumi ei koskaan kerjää. Tässä kuvassa on jokin häikkä...
 
 
 Ehdin sitten hyvin tapetoidakin. Se olikin mukavaa puuhaa. Valmista jälkeä syntyi ripeästi ja ensikertalaiseltakin onnistui helposti. Rautakaupan palvelua aina moititaan, mutta tänään ei voinut valittaa. Olin pyörällä tekemässä kaikenlaisia ostoksia. Iso pelti olisi ollut hankala kuljettaa. Sanoin, että minun täytyy pyytää auto ja tulla hakemaan pelti myöhemmin. Myyjä tarjoutui heittämään sen meille kotiin töistä lähtiessään ja niin myös tapahtui!!!
Uutta kuistia sisältä. Mattomies tulee ensiviikolla ja sitten pääsen wc:n ja suihkutilan seinien kimppuun. Matto saa toistaiseksi toimittaa oven virkaa. Haluaisin vanhan mallisen parioven, mutta tänään sen hinnaksi selvisi reilusti päälle 3000e! Nyt täytyy pikaisesti pohtia muita vaihtoehtoja...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti