lauantai 1. syyskuuta 2012

Ensikosketus valjakkoon

Siskokset
 
Lauantaina ajoimme Evolle laumaa tapaamaan.  Kaikki kuusi sisarusta olivat paikalla ja vipinää riitti. Kovasti olivat kaikki pennut kasvaneet. Äiti on jäänyt koossa auttamatta kakkoseksi.

Äiti ja nuoret tyttäret
Äippä tarkastaa juoksujen tilan
 
 Ja sitten koitti se hetki mitä olen odottanut: Lumi pääsi tutustumaan vetämiseen valjakossa. Sain tehtäväksi mennä kauemmas tielle ja samalla kutsua Lumia, niin että Lumi tietää missä olen ja vetäisi liinat kireällä siihen suuntaan. Niin kuulemma kävikin. Kun valjakko sai minut kiinni hyppäsin mönkijään ja samalla löystyivät myös Lumin liinat. Sama toistettiin takaisinpäin: menin edeltä ja kutsuin Lumia. Kehut ja namit päälle ja ensimmäiset sadat metrit on vedetty. Lumin häntä nousi jo korkeuksiin takaisinpäin tullessa, eli ei ollut kovin pelottava kokemus =)
Tosin kotiin tullessa nukkui sikeästi monta tuntia

Lumin ensimmäiseen lähtöön valmistautumista. Lumi vasemmalla turvallisesti äidin vieressä

On se hienoa. Toivottavasti minulla on kohta innokas vetäjä, jonka kanssa päästään viilettämään pitkin maita ja mantuja. Ja kuka tietää, ehkä niitä onkin kaksi......
Päästiin Tending-kennelin ohjaajien tokokoulutuspäivään 21.10 mallioppilaaksi (virheistähän oppii parhaiten=) Tulee varmasti mielenkiintoinen kokemus!

1 kommentti:

  1. Äkkiä ne koiralapset venyy ja kasvaa! On ollut hauska seurata ja lukea sinun ja Lumin elämää tämän blogin kautta. Valjakko- ja huskyharrastuksella on kyllä juuri se puoli, että kun ensin ottaa sen yhden koiran niin kohta huomaa että niitä onkin laumallinen. Täälläkin jo haaveillaan siitä neljännestä. ;) Hauskaa syksyn jatkoa ja treeni-intoa teille! Jäämme seuraamaan! Syysterkuin: Susanna & huskyt Vinha, Ronja & Ruska

    VastaaPoista