perjantai 10. elokuuta 2012

Lehmiä ja tokoilua

hmmm...mielenkiintoisia tuoksuja ja isoja möhkäleitä laidun täynnä
Vielä vain uteliasta katsekontaktia...
Sitten vauhdilla lähemmäs, jolloin emännälle emäntä alkoi pakittaa...
Päästiin yllättäen mukaan tokoryhmään. Aamulla sain viestin peruutuspaikasta ja illalla oltiin jo Kirkonkylällä täydessä treenissä. Penturyhmään ei päästy, mutta yli vuoden ikäisistä löytyi meille paikka. Lumi täytti muuten eilen juuri 8kk. Hieman jännitti mennä. Pitkään aikaan ei olla kunnolla harjoiteltu mitään ja sitten oikein isojen, huipputaitavien, kuuntelevien ja keskittyvien koirien joukkoon... Ihmisiä ja koiria kaikki kuitenkin ovat ja kuudesta koirakosta kolme oli tuttuja. Menimme hyvissä ajoin paikalle totuttautumaan koirien ja muiden maatilan eläinten hajuihin ja läsnäoloon.
Lumi oli aivan tohkeissaan lehmistä, joita se ei ole koskaan aiemmin tavannut. Päätin tehdä sosiaalistamista ja menimme ihan likelle lehmien sähkölankaa. Sitten yksi niistä alkoi marssia kiinteästi tuijottaen meitä kohti. Se joka perääntyi ei ollut Lumi... eikä lehmä... vaan emäntä..."Tappajalehmä tuli hullunkiinto silmissä kohti runnoakseen meidät sorkkiensa ja ruhonsa alle..." se siitä sosiaalistamisesta. Tokoilun jälkeen korjasin vähän uskottavuuttani, kun menimme tervehtimään pienempiä vasikoita, jotka olivat turvallisesti verkon takana. Lumi haisteli niitä epävarman kiinnostuneena.
Olin ihan tyytyväinen meidän Tokoiluihin. Tehtiin paljon kontaktiharjoituksia, joita ei olla käytännössä juuri tehty. Toisten koirien ohitukset sujuvat jo ihan eri malliin kuin vajaa 3kk sitten. Nyt keskityttiin sitten siihen, että myös katse pysyy minussa. Olin todella tyytyväinen meidän seuraamis- ja ohitusharjoituksiin. Ei me päästy samaan mihin kurssin australianpaimenkoirat, eikä se ollut oletuskaan. Tästä se taas lähtee eteenpäin -koiran kanssa harrastaminen.
Vasikoita tervehtimässä



Ja sitten muutama kuva kuistin edistymisestä. Ulkokuori alkaa olla ikkunoita ja listoituksia vaille valmis. Sisällä ei ole kuitenkaan vielä kuin koolaukset. Suihkusta ja vedestä on turha haaveilla vielä muutamaan viikkoon. Jospa syyskuun alussa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti