keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

ihmisvilinää

Remonttityömaan kuulumisia: Portinpylvään valureiän kaivuu. Metrin syvyydestä ei enää savea nosta ylös kapeasta reiästä kuin pikkukuokalla. Ja tietenkin vielä pohjimaisena oli iso kivi. Kolem henkeä huhki hyvän tovin sen irrottamiseksi

rapsutustauko

Aamuiset metsälenkit ovat yksi ihanimmista hetkistä päivässä. Mitään jäniksiä ja teeriä ihmeellisempiä eläimiä emme ole viime päivinä kohdanneet. Vähän jo odottelen, koska ensimmäiset peurat ilmestyvät eteemme. Eilen ihan vierestämme lähti räpyttelemään kaksi lentokyvytöntä isoa linnunpoikaa (jonkin kanalinnun?). Säpsähdin ja Lumi tietenkin vaistomaisesti oli jo hypähtänyt perään, kunnes kajahti sellainen "EI", että kaikki kilometrin säteellä lopettivat kaiken pahan- ja hyvänteon, niin myös Lumi. Poikaset saivat jatkaa onnellisesti matkaa ihan koskemattomina. Yksikään linnunpoikanen ei ole joutunut menettämään henkeään Lumin vuoksi ja toivottavasti niin ei koskaan tapahdukaan. Ehkä suunnittelemani kanat pihapiiriin opettavat Lumia myös pitämään kuononsa erossa niistä. Koirallehan ei varmaankaan ole paljon eroa sillä onko saalistettava päästäinen (tai myyrä) vai linnunpoikanen. Ensinmainittuja on Lumilla lupa saalistaa ja moni metsän pikkupeto onkin varmaan iloinen polulle jätetyistä herkkupaloista. Niin se ihmisen mieli toimii: myyrät ja päästäiset ok, linnunpojat: ei missään nimessä! On siinä koiralla ihmettelemistä ihmisen logiikassa.
Lumi ja Viljami


Eliasta kiinnostaa koira aina kovin kun tulemme kylään





Voipunut
 Vääksyn suurin tapahtuma ihmismäärässä mitattuna: mobilisti-ilta. Taas oli kanavan seutu täpösen täynnä hymyileviä autoja ja muita persoonallisia moottoriajoneuvoja ja ihmisiä sankoin joukoin. Otin Lumin tarkoituksella mukaan, että saa kokemuksen myös tungoksessa liikkumisesta. Hyvinhän tuo sujui kaikkien ihmisten ja koirien keskellä. Vähän väljemmissä paikoissa napattiin myös muutama kuva:
Elbatar-laivan saapumista odottamassa
Mistä mun lenkkipaikoille on yhtäkkiä tullut kaikki tämä väki?


Korvien asento oli välillä vähän hämillinen kaiken maailman ihmisten ja koirien seassa. Hyvin pystyy Lumin ottamaan mukaan näköjään myös ihmisvilinään, jota voi paikoin jo tungokseksikin sanoa. Pujottelee vähän hämillään, mutta kiinnostuneena ja empimättä kaikkien jalkojen ja kuonojen lomassa. Erityisesti ne kuonot!! Melko hienosti ohitettiin kuitenkin kaikki nelijalkaiset ihan vierestäkin.


Tuttua porukkaa tulossa Elbatar-alukselta

Lumi pissaamassa?

...ei vaan istahtamassa

Autoista viis, mutta tuolla menee taas koira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti