keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tarhan laajennus

Tarhan "lisäsiipi"
 Tiistaina sain Pian ja Heikin avuksi tarhan verkon virittämiseen tarhan lisäosaan. Verkkona on samaa Rautarantalan Multifort verkkoa kuin tarhassa ennestään ja myös pihan ympärillä. Tarhassa verkon korkeus on 2m ja pihan ympärillä 1.5m.
Satoi koko ajan. Projektin jälkeen olin kuin uitettu koira ja hyvin tyytyväinen sellainen. Kaksi muuta samanmoista vaikuttivat lähinnä uteliaan hämmentyneiltä, kun lopuksi pääsivät uuteen laajentuneeseen kotiinsa.
Nyt on tarhassa yhden kahden koirankopin lisäksi yhden koiran yksiö. Lumin juoksujen jälkeen koirat ovat nukkuneet kopissa useimmiten vain yksi kerrallaan, vaihdellen sen mukaan kumpi sinne on ensin asettunut. Toinen on viettänyt yönsä terassin alla, jonne olen vienyt muutaman tyhjän halkosäkin.

Ennen Pian ja Heikin saapumista purin yhden sivun vanhasta tarhasta pois. Koirat olivat joko sisäistäneet tarhan rajat tai sitten eivät tajunneet, että vapaus oli ihan käden ulottuvilla ja pysyttelivät vanhan tarhan alueella, kunnes kutsuin ne pois talkoolaisten saapuessa. Lunan tuli pitämään koirille seuraa, mutta enemmän vaikuttivat tällä kertaa kiinnostuneiltä ihmisten touhuista, kuin kaverin kanssa kirmaamisesta.

Olen hyvin tyytyväinen tarhaan, vaikka se onkin hyvin kotikutoisen näköinen ja ei mikään pomminvarma. Yhden vuorokauden olivat ainakin pysyneet aitojen sisällä. Kaivuusuojat ovat vielä aika vaiheessa, lipoista puhumattakaan. Nämä eivät toistaiseksi ole kiivenneet, enkä ole sallinut niiden nousta edes verkkoa vasten. Kaivavat kyllä, mutteivät toistaiseksi ole yrittäneet itseään ulos vängätä.
Vähän reilu tuo on kahdelle koiralle, mutta ajatus on jo tulevaisuudessa ja kukaan ei vielä tiedä mitä se tuo tullessaan. Nyt laumanlisäys ei ole ainakaan tilasta kiinni ja saa routa tulla rauhassa. Mahtuvat jopa vähän telmimäänkin tarhassa, jos sille päälle sattuvat.
Vanhasta tarhasta näkymä lisäosaan
Vanha tarhan osa
Vähän jää vielä siistimisprojektia ensi keväälle....
 
 

Maanantaina ja tiistaina käytiin pieni 3-4km vetolenkki. Ei ihan priimamenoa ja nyt sitten pidetäänkin taukoa viikonloppuun asti.
Hyvin kevyellä vastuksella ovat koirat vetäneet lähes koko ajan. Kun muita on mukana kirittämässä pystyn enemmän jarruilla kuormittamaan matkaa. Jos nyt näyttää, että tästä jotain tulee ja into säilyy, täytyy ensi syksynä oikein suunnitella miten kannattaisi koirien kanssa treenata. Neljä vetävää koiraa on ehdoton maximi. Eilen pohdin, että se saattaisi jossain vaiheesssa tietää jopa kuutta koiraa, jos yksi on tuulella käypä vetäjä ja joku jo eläkkeellä... Ja näillä kahdellakin tulen toimeen. 


7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti