torstai 3. lokakuuta 2013

Mönkkäritreenit

Uusi  paikka ja uudet hajut
tauko
Nava ja Maija, Kimmon A&A, Lumi ja Surku pyörässä
Surku on tehnyt töitä =) Vaikkei käyttiksessä tarvitsisikaan maassa maata, niin olen kokenut sen hyvin hyödylliseksi taidoksi ajon lomassa.
Kärjessä Tönteri ja Kisu
Keskiviikkona ajettiin yllätystreeneihin ihan Riihimäelle asti. Kimmo oli ystävällisesti kutsunut meidät treenaamaan kotikulmilleen Piiraisten kanssa.
Ajatus oli alkaa vähän treenaamaan vajaan kuukauden päässsä olevaa käyttökoetta varten. Lumi ei ole isossa valjakossa mönkkärin edessä juossut kuin ihka ensimmäisen valjakkokokeilunsa 8kk ikäisenä. Koska itse en ole käyttökokeessa paikalla koirien suorituksen aikana halusin ehdottomasti myös totuttaa koiria kuuntelemaan Antin maahanmenokäskyä.
Minun kaksikko laitettin pyörään ja Kimmon uroot seuraavaksi. Antti ajoi ja minä istuin kyydissä kaikkine turvavarusteluineni.... Anna tuli yhden koiran vetämänä kikkarilla ja Kimmo autolla.

6.9km tuli matkaksi. Pidemmin kuin oli aluksi aikomus. Vauhdin Antti piti siinä 20km/h paikkeilla.
Surku työskentelee kyllä niin loistavan oloisesti minun silmiin. Eikä Lumikaan huonosti huhkinut.
Pysähdyttäessä pyysin Anttia käskyttämään koirani maahan, -ei sanottavaa reaktiota koirissa. Pakko ne oli sitten itse käskeä. Joku siinä sitten pohti miksi haluan niiden käyvän maahan Antin käskyllä. Olin ymmärtänyt, että käyttökokeessa niiden tulee käydä ensimmäisestä käskystä maahan ja pysyä siinä n. 5min ajan. Koska en ole itse paikalla tulee niiden kuunnella Anttia, joka ajaa... Riittää kuulemma kun ne pysyvät paikallaan eivätkä hötkyile eteenpäin. Mikä helpotus -yksi asia vähemmän harjoiteltavaa. En ole löytänyt vielä käyttökokeiden osiosta tekstiä, joten asia on vielä varmistamatta.
Täyskäännöstä ei kyetty harjoittelemaan ihan oppikirjan mukaan, mutta eiköhän siihenkin vielä tilaisuus tule jäljellä olevien viikkojen aikana.
"Häiriökoira" saatiin myös pihassa paikalle ja kyllä siitä meidän väki ainakin kiinnostui.

Oli oikein mukava treeni-ilta. Ei haitannut vaikka kilometrejä tuli, vaikken ihan tavaksi otakkaan. Käyttökokeesta jäi yksi hankala asia "pois" ja koirat ajoivat pisimmän, raskaimman ja jännittävimmän lenkkinsä tänä syksynä.

Hullua tämä koko koiraharrastus, kun se puraisee. Nyt polttelee12-13.10 kisat jo niin, että saatanpa ottaa töistä vapaata ja ilmoittautua mukaan. Mitään menestymisen mahdollisuuksia meillä tuskin on, mutta itse radalla suorituksen aikana on niin hieno tunne, että se maksaa vaivan. Ja kahden tunnin päästä alkavat agilityn epikset...
Urakka takana

Lumi kyttää "häiriökoiraa" lenkin jälkeen



Kypärä ja ajolasit ovat hyvin tärkeä varustus ajettaessa mönkkärillä hiekkatietä...



2 kommenttia:

  1. Kaisa, käyttökokeen arvosteluperusteet löytyy täältä kappaleesta 4.

    http://www.siperianhusky.fi/kilpailutoiminta/koesaannot/B-osa_Liite_B.1_Lajiohjeet_ja_tuomarin_ohjeet.pdf

    VastaaPoista