sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ohkolan syyskisat


Lauantaina osallistuttiin ensimmäisiin virallisiin kisoihin. (Pekolan pakolliset olivat epäviralliset.)

Tupsahdettiin omalle tasolle viimeviikkoisen ihmevoiton jälkeen. Sijoitus oli jaettu 7/13. Huskeista olimme jaetulla neljännellä sijalla. 
Oli hieno tunne kisata itse radalla. Matka kulki ja nautiskelin menosta. Reitti oli helppo ja selkeä. Kuulin, että alussa oli pitkä loiva ylämäki, jossa helposti potkii itsensä piippuun. En huomannut koko mäkeä. Odottelin vain, että koska se rankka osuus alkaa ja päättelin sitten, että se kai meni jo. Maali tuli myös ihan ennen aikojaan. Olin varautunut jatkamaan matkaa vielä jonkun aikaa, kun puiden välistä alkoikin pilkottaa jo autoja. 
Koirilla näytti olevan myös kivaa ja ne painelivat oikein mukavaa tahtia eteenpäin. Kunto ja nopeus ei niillä aivan riitä siihen, että saisin ihan kaikki itsestäni irti.
Nyt eivät koirat olleet ihan koko aikaa ääneti. Kun etupyörä oli lähtöviivalla ja laskettiin sekuntteja, kävi Lumi maahan (käskyttä) ja päästi muutaman malttamattoman ulvonnan alkeen. Sitten laskeutui taas täysi hiljaisuus, lähtölupa annettiin ja ampaistiin matkaan =)

 Kyllä kisaaminen on kivaa. Lauantaina oikeasti nautiskelin joka potkusta eteenpäin. Opin taas myös jotain uutta vastaisuutta varten: jos olisin pinnistellyt potkutellen aivan mäkien päälle viimeiseen asti, olisin säästänyt himpun koiria ja itse silti jaksanut loppuun. Seuraavia kisoja odotellessa... 
Tuli sen verran vauhdilla potkittua, että tänään istumaan käydessä ja ylösnoustessa tulee heti kisat mieleen =)

 Kisojen tulossissa koen puutteeksi sen, ettei niissä ole minkäänmoista merkintää koirien rodusta. En tunne juuri ketään ja minun on hyvin hankalaa päätellä ja ottaa selvää, ketkä ajoivat huskeilla ja ketkä muilla koirilla. Haluaisin vertailla tuloksiani muihin huskeihin, en esim. lintukoiriin tai malamuutteihin. Se toisi yhden näkökulman lisää ja antaisi lisää motivaatiota osallistua kisoihin, kun tietäisin missä mennään suhteessa omaan rotuun. Uskon, että se osaltaan madaltaisi kynnystä osallistua kisoihin eri rotujen edustajissa. Malamuuteilla ajavia tuskin nämä kisat kovin houkuttelevat, jos heillä ei ole mahdollisuutta vertailla suorituksiaan omaan rotuunsa nähden. 


Ostin myös uuden kikkarin vetoadapterilla ja nastarenkailla varustettuna. Pohdin v-jarrujen ja levyjarrujen välillä ja päädyin lopulta v-jarruihin. Ne olivat edullisemmat ja tuntuivat toimivan aivan riittävän hyvin. Se odottelee nyt katoksesa ensimmäistä ajoaan.
6min lähtöön. kaiki lakaa olla valmista lähtöpaikalle siirtymiseen
Urakka ohi
 
 
 
 Kotona ennen tarhaan menoa kävin vielä juoksuttamassa koirat jalkapallokentällä.
 


2 kommenttia:

  1. Mitä ruokaa syötät koirillesi? Ihan mielenkiinnosta kyselen :)

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Syötän vähän mitä sattuu, milloin sattuu ja missä sattuu...
    Tällä hetkellä on kuivaruokana Powerline extra, johon olen tosi tyytyväinen, lihaa, raakoja kanamunia, kalaa, luita, ihmisten ruokaa, mitä milloinkin on saatavilla.

    VastaaPoista