tiistai 7. toukokuuta 2013

Nämä kuvat reilun vuoden takaa löytyivät arkistoa selatessa



Sunnuntai-illaksi saimme kutsun ohitusharjoituksiin Vääksyyn. Toki otimme kutsun vastaan. Paikalle oli tulossa muutamia tanskandoggeja muiden koirien lisäksi. Se on ainoa rotu jota Lumi pelkää. Se saa pakoreaktion. Pentuna eräs tanskandoggi lähti jahtaamaan Lumia leikillään ja Lumi pakeni ja meni ihan paniikkiin. Siitä se on jäänyt päälle.

Nyt päätin, että ollaan kuin ei oltaisikaan hieman sivummalla. Käytiin istumaan Päijännetalon liuskalle ja seurailtiin kuinka koiria alkoi tulla paikoitusalueelle. Istuin ihan rauhassa ja huomioimatta Lumia mitenkään. En kiinnittänyt myöskään muihin saapuviin koiriin mitään huomioita. Lumi kävi selkäni taakse makaamaan, mikä oli mielestäni hyvä merkki.
Kun muu ryhmä lähti liikkeelle lähdettiin kulkemaan muiden perään rauhakseen. Lumi meinasi yrittää häntä matalana kotiin kiskomista. Menin rauhassa puskan viereen, johon muut koirat olivat jättäneet hajujaan. Lumi rentoutui sen verran, että alkoi haistelemaan yhdessä Surkun kanssa. Kuljettiin hyvän matkaa toisten jäljessä, kuitenkin näköyhteydessä. Etenin antaen koirien haistella minkä halusivat, kuitenkin niihin mitenkään reagoimatta tai houkuttelematta. Lumi rentoutui jopa siinä määrin, että taskusta löytyneet kuivat veriletunpalat maistuivat, kun loppumatkasta heittelin niitä tielle.
Mentiin vielä hetkeksi kentän viereen seuraamaan tapahtumia -nyt jo lähemmäs. Lumi oli edelleen varautunut, muttei saanut pakoreaktiota ja olin tyytyväinen miten paljon se oli edennyt.
Halusin kuitenkin osallistua ohitusharjoituksiin ym. mukavaan ja se olisi ollut Lumille sillä kertaa liian nopeaa etenemistä ihan lähikontaktiin. Niinpä vein Lumin kotiin -onneksi asun ihan vieressä- ja palasin Surkun kanssa muiden joukkoon.

Surkulla ei ole mitään negatiivisia kokemuksia tanskandogeista ja sen kanssa mentiin joukon mukana. Oikein hyvää teki Surkulle saada niin monen vieraan koiran kanssa ihan lähellä olemista. Koirat eivät saaneet siis olla kontaktissa keskenään. Lopuksi saatiin vielä kaakaot ja pullat. Hölkättiin Surkun kanssa kotiin, josta se oli ihan fiiliksissä. Oikein onnistunut ja mukava ilta.

Lumi on niin huoleton jättää yksin kotiin. Se vain makaa siellä ja kaikki on aina millilleen samassa kohden kuin lähtiessä. Surkun kohdalla olisi pitänyt varmistaa, että tietokone ym arvokkaampi on nostettu turvaan ja silti aika usein jotain pientä ylläriä löytyy.

Tarha valmistuu, mutta pikkuhiljaa, ja vielä koirat asuvat kokoaikaisesti sisällä kun en ole kotona.

Ollaan tehty oikein onnistuneita (4.2km) vetolenkkejä parina aamuna. Lumikin on painanut minkä kintuistaan pääsee. Tänään saatiin keskinopeus enkat 19.6km/h. Loppumatkan ylämäkiin Lumi väsyy ja hidastaa tahtia. Luulen, että sillä on kuumempi kuin kesäturkkisella Surkulla. Tänään Lumin takajalat tärisivät kun oltiin kääntöpaikalla ja pidettiin siinä vähän pidempi tauko. Tänä aamuna olikin ennätykselliset 7C ja se alkaa olla paljon. Tätä menoa siirrytään kesätauolle tai yötreeneihin...

 Ohkolan kisat jäivät tältä keväältä väliin: luvatut hieman päälle 10 astetta on meille liikaa. Mutta syksyllä sitten mukaan ja ei taideta olla ainoita Wintryläisiä lähtöviivalla =)
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti