perjantai 3. toukokuuta 2013

Kevät kuulumisia


Tuuli on painanut jäät komeaksi kasaksi vesijärven laitaan

Surku nautiskelee keväästä

Ja Lumi myös
 Taitaa meillä jäädä Ohkolan kevätkisat väliin. Lämpötilaksi on luvattu n. 15 astetta, joka on meille ihan liikaa. Ollaan käyty nyt suunnilleen joka toinen aamu pururadalla reilun neljän kilsan kikkarilenkillä. Lämpötila on silloin aina alle 5 astetta. Tänään päästiin jo ennätyslujaa. Keskinopeus oli 18.9km/h. Rusakko tuli vähän avittamaan. Vaikkeivät koirat sitä nähneetkään, niin haistoivat kyllä ja johan mentiin hetken aikaa niin lujaa kuin jaloista lähti. Siitä sitten jatkettiin kikkarilla potkutellen kanavan varteen "palauttelemaan", jossa jäät olivat tehneet upeita kasoja rantaan.

 Kanavan varressa Lumi huomasi yksi aamu kaksi paikallaan kykkivää rusakkoa. Se ei lähtenyt heti perään ja sain sen kiinni, kun oli vieressä. Surku ei huomannut koko otuksia. Kyllä niitä taas pomppii monessa paikoin.

Päivällä käytiin nautiskelemassa lämpimästä toukokuun perjantaista pihatöiden lomassa.
Vihreää löytyy jo paikkapaikoin maisteltavaksi...
Se myös jää välillä ikävästi kurkkuun...
Joen rannassa kevättä vastaanottamassa
 
 Eilen agilityssä oli kivaa. Harjoiteltiin lähinnä esteiden yli -ei ohi- menemistä ja hauskaa oli, niin kauan kuin virtaa riitti. Loppua kohti hyydyin itse ja koiratkaan eivät olleet enää samalla palolla kuin aluksi.
Lopussa Lumi tuli jo pidemmän estesuoran yli hyppien -Surku iloisesti ohi juosten =)
Jatkossa päästään lauantaisin treenaamaan omatoimisesti myös Kirkolle. On kesäksikin puuhaa kun vetäminen jää kelien lämmettyä hetkeksi tauolle.
Lumi rakastaa kaikkia ahtaita paikkoja....
 Ja koirankoppia ja tarhan pohjaa olen väkertänyt omin pikku kätösin. Ihanaa kun saa jotain konkreettista aikaan, vaikkei mistään oikein mitään hajua olekaan. Koppi rakentuu pääosin kodin vanhoista lattialaudoista, jotka entinen omistaja oli vaihdattanut. Sinisen kirjan kopinrakennusohje on perustana ja sitä soveltaen etenen. Jonkunmoinen sirkkeli olisi kyllä kätevä. Toisaalta käsin sahatessa ehtii enemmän pohtimaan oliko ratkaisu oikea...Lopputoksesta ei tiedä kukaan.
...Siksipä tarhaan kopin alle tulee sen verran perustusta, että sinne pääsee mönkimään
Kopista on tehtynä taka- ja sivuseinät
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti