sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Ohkolassa harjoittelemassa


Koiramainen viikonloppu kohta takana. Eilen kirkolla maatilan tuoksujen keskellä agilityä vapaavuorolla Jaanan ja kumppaneiden kanssa.
Koirankopin materiaalien haalintaa ja sahausta.

Tänään aamusta ajettiin Mäntsälään Ohkolaan ajamaan yhdessä Annan ja Antin kanssa. Osasin kuin osasinkin perille ilman navigaattoria. Omistaja tuli paikan päälle ihmettelemään mikä eksyneen näköinen auto paikalla pyörii. Mukavaa väkeä. Ominpäinhän ei tuonne pääse kun on yksityisalue, mutta toisen kausimaksun suorittaneen valjakon kanssa maksua vastaan onnistui.

Ensimäinen kierros mentiin omin voimin. Tässä lähtöä odottelemassa vesisateessa
Ensimmäisellä kierroksella satoi vettä. Lähdettiin matkaan ennen muita ja kyllä koirat eteenpäin liikkui ihan mukavaa vauhtiakin. Jäätiin odottamaan Annan valjakkoa mutkaan. Kun Anna saavutti meidät alkoi taaksepäin kuikuilu etenkin Lumilla. Ohitukset menivät hyvin silloin kun itse oltiin ohittamassa. Kun toinen valjakko tuli takaa ohi oli pyrkimystä keskemmälle kontaktiin.
Vaikka ilma tuntui viileältä pilvien ja sateen ansiosta, niin lämpöasteita oli kuitenkin jo auton mukaan 6-8 astetta. Koirat olivat läkähdyksissä, vaikka pieniä pysähdyksiä tulikin matkalla. Ensimmäinen kierros oli 4.3km.
Koirat saivat hieman vettä ja pidettiin välissä taukoa. Lumi ja Surku pääsivät Piiraisten valjakkoon Inkan ja Navan tilalle pyörään ja Antti kävi ajamassa vielä pienen lenkin.
Toiselle pikku lenkille Lumi ja Surku valjastettiin pyöräpariin Piiraisten koirien kanssa.Tönteri keulilla, Maya, Sökö, Lumi ja Surku

ja kohta taas mennään


Pikku video jälkimmäisestä lähdöstä ja takaisintulosta.


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi ja hienot koirat sinulla!:) Me olemme harjoitellut kahdella huskylla vaan, ja näyttää kyllä hauskalta kun on kokonainen lauma vetäämässä!:)Niiden motivaatio on varmaan myös korkemalla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Kahdella mekin lähes aina mennään.
    Muutamaan kertaan ollaan menty muiden valjakoiden mukana omalla porukalla ja joskus saatu kolmas vahvistus mukaan.
    Ensimmäisen valjakkokokeilun jälkeen Lumi on ollut isommassa valjakossa vain kerran Ohkolassa. Kyllä se aina piristää itseä ja etenkin koiria ja vetohaluja löytyy ihan uudella tasolla, kun on muita mukana.
    Missäpäin asutte? Jos olette täältä kutakuinkin läheltä, niin käydään ajelemassa


    VastaaPoista