lauantai 20. joulukuuta 2014

Lumista ei ota selvää

Lumi oli sitä mieltä, että se omistaa hirvenpään, vaikka kävisikin välillä muualla - Surku esitti eriävän mielipiteensä, josta Lumilla muistona kauneuspilkut silmäkulmassa.
Lumin tilanne on kyllä ihan outo. Edellisenä perjantaina tilanne näytti tosiaan muuttuneen, niin etteivät pojat olleet enää nuolemassa ja napsuttamassa pissoja. Se jäi kokonaan pois ja merkkasivat vain pienesti Lumin pissan päälle. Siitä pari päivää, niin alkoi urosten välillä taas jäykistely. Tarhassa Lumi veti häntää sivuun Sällille ja meno oli rauhattomampaa kuin normaalisti. Sitä kesti muutaman päivän ja pissatkin kiinnostivat taas. Tällä hetkellä urokset käyvät taas korkeintaan merkkaamassa Lumin pissat ja vähän nuuskuttamassa. Voi olla ettei toinen uros tule edes paikalle. Maanantaina piikistä tulee kuluneeksi 3vkoa ja kiimaoireiden piti kadota kahdessa viikossa. Katsellaan siis edelleen mihin suuntaan tilanne etenee.
Lunta on vielä hyvin niukasti ja toistaiseksi treenit kulkee vielä mönkijällä. Vauhti on tippunut, kun maa ei ole enää ihan paljas. Mielessä on kyllä käynyt ajatus, että ne on vaan tottuneet lönköttelyyn, eikä viitsi enää puristaa laukkaa. Pieni mahdollisuus olisi tiistaista eteenpäin päästä reellä. Se takaisi taas vähän lisää vauhtia ja parempia mahdollisuuksia tulevissa kisoissa.
Asla on ollut muutaman kerran vahvistuksena - viimeksi Heinolassa. Se olikin paikoin hurjaa menoa. Matkalla oli muutama alamäki, jossa vauhti kiihtyi jarruista huolimatta liian kovaksi ja alhaalla oli 90 mutka. Olin lopussa ihan likomärkä hiestä...
Tänään viidentenä koirana oli Wintry Turjake. Kyllä täytyy todeta, että on hieno koira. Vanhempikin uros jaksaa vielä vääntää niin, ettei paremmasta väliä.
Isla-ihanainen
Lunta ja sammalta, voiko vapaapäivältä enempää toivoa...


Sälli on usein alkanut ulvomisen, jos olen joskus ottanut kaksi koiraa lenkille ja se jää jonkun kanssa tarhaan. Se on aloittanut konsertin vasta, kun ollaan jo jonkun aikaa kävelty ja puuttuminen siihen on silloin mahdotonta. Naapurin ja kauko-ohjattavan suihkepannan avulla se on kuitenkin oppinut. Jos nyt otan vain osan koirista matkaan, on tarhassa hiljaista -ainakin toistaiseksi. Hyvä niin, sillä panta ei enää toimi ja naapurillekin suodaan joulurauha =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti