maanantai 15. joulukuuta 2014

Kiinnostus Lumiin laimenee


Sällikin osaa söpöstellä, vaikkei se sen toimenkuvaan kuulukaan.

Sällin tassut rajoittivat ajamista vajaan viikon verran. Torstaina tehtiin meille pitkä, 15km:n lenkki vesisateessa lumi- ja loskapeitteisillä teillä. Vauhti ei alun jälkeen päätä huimannut. Keskinopeudeksi tuli 11.5km/h. Sitkeästi kuitenkin päästiin etenemään. Onneksi oma trackeri toimi tällä kertaa koko ajan. Olin piirtänyt kartankin, mutta se oli jossain pysähdyksessä tippunut ja suuntavaistolla minua ei ole siunattu rahtuakaan. Jäi oikein hyvä mieli, kun pitkästä aikaa päästiin tekemään pidempi lenkki. Tehtiin tavallista enemmän käännöksiä ja ne sujuivat oikein mallikkaasti kaikki Sälliltä ja Corvettekaan ei aiheuttanut tällä kertaa minkäänlaista sählinkiä. Corvette saattaa joissain kohdin pyrkiä väen väkisin suuntaan mistä ollaan tultu, vaika käsky olisi toisin, mutta nyt meni kaikki nappiin.
 Voi tuntua nurinkuriselta, mutta muutaman kerran perusteella sanoisin, että Agikin sujuu suuremmalla innolla, kun takana on rankempi lenkki. Jos käyn torstaisin ajamassa niin suuntaan sieltä yleensä suoraan agitreeneihin. 
Seuraavana päivänä tehtiin lyhyt 5km:n lenkki. Edellinen päivä painoi vielä , etenkin, kun tosiasia on, että mönkijästä tulee heti raskaampi, kun alusta on märkä, pehmeä ja luminen. En usko koirien kunnon niin rajusti pudonneen viime aikoina.

Lauantaina kävin pitkästä aikaa agittamassa koiria Asikkalan kirkolla. Corvette on siinä ihan paras. Sen into on ihan käsinkosketeltavaa ja hellyyttävää; kypsässä iässä oleva koira koikkelehtii ja hyppelehtii ja on ihan innosta täpönä. Se on myös yllätyksekseni edistynyt Sälliä nopeammin, vaikka onkin niin kovin pehmeä. Putkiin se menee jo usein ilman apua esteen kautta hypäten, kun taas Sälli mieluummin edelleen kiertäisi.
Mukavaa oli kun kaikilla oli intoa. Useampi koira hetsaa hyvin toisiaan odottaessaan vuoroaan muutaman metrin päässä toisen suorituksesta. Toki toistoja vain muutama kerrallaan yhden kanssa, ei ne kuitenkaan paimenkoiria ole =) Neljä toistoa yleensä menee täydellä innolla, kun suoritukset ovat lyhyitä.

Lumin tilanteeseen ei näyttänyt tulevan muutosta. Se sai hormonipiikin reilu viikko sitten. Sen pitäisi lopettaa kiima kahden viikon aikana, jos se johtuu jostain sisälle jääneestä palasesta. Vasta perjantaina huomasin, että Lumin pissatessa Sälli ja Corvette eivät enää ryntääkään nuolemaan ja haistelemaan. Sälli tulee paikalle ja pissaa päälle mutta haisteleminen on jäänyt. Täytyy seurata katoaako sekin. Tiistaina tulee 2 viikkoa piikistä. On suuri helpotus, jos hajut häviävät -silloin syy on melko selvä ja jotain on tehtävissä.

Lauantaina tuli lunta ja käytiin vitosen valjakolla heittämässä kympin lenkki. Asla oli vahvistuksena ja oikein hyvä niin. Kyllä se mönkijä alkaa käydä näillä keleillä liian raskaaksi vauhdikkaampiin lenkkeihin. Nyt kun tulisi vielä sen verran lunta, että päästäisiin reellä tai sitten vain kömmitään lisää voimaa ja vauhti jää vähemmälle. Sen verran lumi ja sen alla pehmeä maa teki taas vastusta ettei viidelläkään päästy ihan ajattelemaani vauhtia. Sälli meni yksin keulilla ja hyvin menikin. Alussa sen sijaan oli roimasti parantamisen varaa. Corvette sekosi täysin, kun Asla takana piti omaa elämäänsä. Aslan sain rauhoittumaan omalla määrätietoisuudella ja olemalla kylmän rauhallinen. Corveten kanssa kiehahti itselläkin ja se ei tietysti koskaan toimi. Viimein koitti kuitenkin se hetki, että kaikki omat olivat maassa ja odottivat rauhassa lähtökäskyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti