tiistai 13. tammikuuta 2015

Kohti Roburia


Robur vapise, Köpöttäjät valmiina lähtöviivalle
Nyt on Robur Sprinttiin ilmoittauduttu ensi viikonlopulle. Takana on vain pidempiä treenejä urattomilla metsäteillä. Yhdet vauhtitreenit sain sentään maanantaina, kun ajettiin 7km auratulla tiellä. Vauhdit jäänevät siis aika maltillisiksi.
Vaikka harjoitusten tavoite on ollut valmistaa koiria tulevien viikonloppujen pidempiin koitoksiin, huomaan kilpailuvietin heränneen jossain määrin Roburinkin suhteen. Kun näin videon reitistä se ei ollut ihan toivomani. Meille olisi sopinut vähän raskaampi alusta mäkineen. Reitti on huolella ajettua kovaa tasaista "valtatietä". Sen pystyy paahtamaan täysiä alusta loppuun -edellyttäen että koirat on treenattu sellaiseen... Lämpötilakin on nollan asteen yläpuolella, joka tietää etenkin Surkulle läkähdystä. Se on kaikkein turkikkain ja korkeat lämpötilat vaikuttavat eniten sen menoon.
Roburiin starttaan kolmella koiralla (Lumilla kilpailukielto). Olen myös ääneen luvannut ilmoittautua jokaiseen REK-kokeeseen kisojen yhteydessä. Roburin suhteen halusin kovasti teeskennellä unohtaneeni ilmoittautumisen, mutta Nikmon Teron kärsivällisellä ja ystävällisellä opastuksella sekin on nyt hoidettu...

Ehkä kuitenkin kaikkein eniten jännittää se miten saan reen pysymään hallinnassa. Juuri sillä reellä en ole aiemmin ajanut, vaikka samantapaisella kyllä. Olen varmaan ainoa joka ajaa kisan moottoripyöräkypärä päässä ja polvisuojat päällä.

Olen ilmoittautunut myös Lieksaan Jongulle 2x33km kisaan ja tietysti siellä REK-kokeeseen myös =)
Ruuhirodiin olen varannut majoituksen, mutta ilmoittautuminen vielä odotuttaa. 4x20km 20h sisällä kuulostaa melkoiselta suoritukselta.

Agissa Lumi meni suljetun keppikujan. Koetin myös pientä pätkää oikeita keppejä ja nekin se pujotteli. Näyttää siltä, että epäilyksistäni huolimatta se oppii ne.
Ehkä Roburikin epäilyksistäni huolimatta sujuu ihan kohtalaisesti tai jopa hyvin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti