sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tänään vaihdoin puhtaat Rurirexit ja lippukankaat koppeihin. Tuli oikein hyvä mieli kun sai kärrätä likaiset ja haisevat kompostiin ja roskiin. 
Koirat eivät osoittaneet kovinkaan suurta kiitollisuutta. Niistä oli käsittämättömän ajattelematonta vaihtaa tutulta haisevat kuivikkeet epäilyttävän puhtaisiin ja tuoksuviin. Koppeihin ei ollut tunkua
 Viime viikon ajot olivat mitättömän pieniä matkoja lämpötilojen ja kosteuden vuoksi. Tänä aamuna mittari näytti +5 ja kosteus oli 100%. Ajoin koirilla raskaamassa maastossa n. 4.5km:n lenkin. Kaksi pitkää 500m mäkeä ja kosteus veivät koirien voimia. Taukoja pidettiin useampia. Nyt ensi viikolle näyttäisivät lämpötilat laskevan useampana aamuna sinne +5 paikkeille. Olen saanut kolmipyöräisen kisakärryn, jota kävin testaamassa perjantaina kahdella koiralla. Kauhun hetkiä ei tullut kun mentiin melkoisen helppoa maastoa ja vauhti oli n. 20km/h. Tiistaiaamuna on tarkoitus valjastaa kaikki neljä sen eteen ja katsoa kuinka minun käy.

Allaoleva video on alkuun melkoisen pimeä, mutta kirkastuu, kun päästään vähän ylemmäs. En jaksanut alkaa pätkimään videota, joten se on piiitkä -vain yhden tauon katkaisin pois.
Lumikin makoili mieluummin kopin ulkopuolella, kuin uusissa pehkuissa.
Lumi menee keskiviikkona uudelleen eläinlääkäriin, jossa otetaan verikoe tai papa. Jos näyttää siltä, että kiimaoireet aiheutuvat sisään jääneestä munasarjan palasesta, saattaa edessä olla uusi leikkaus. Kyllä harmittaa, ei sen näin pitänyt mennä. Vaikka Lumi ei ole todellakaan valjakon kirkkain tähti, on sen treenaus aluillaan ja se on yksi osa tiimiä, enkä lisää koiria ole ottamassa. Se tietäisi sairaslomaa ainakin lokakuun ajan ja sen jälkeen lihasten uudelleen rakentumista. Ja sitten vielä leikkaus ja siitä toipuminen. Vaikka toipuminen oli viimeksi nopeaa, veisi se kuitenkin taas syysloman ja olen todellakin nyt erilaisen loman tarpeessa. Tuloksia ei vielä kukaan tiedä ja voi olla, että kaikki harmitus onkin turhaa. Ja vaikka sillä olisikin edessä uusi leikkaus saatan siirtää sitä sopivampaan ajankohtaan. Toisaalta Lumi aiheuttaa nykyisellään pientä mutinaa tarhassa Sällin ja Corveten kesken. Ei se enää samalla lailla haise, kuin viikko takaperin, mutta sen pissat edelleen kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti