perjantai 5. syyskuuta 2014

Johanneksen keppikuvat

 

Keppitreenit pihassa puolikkaalla keppikujalla jatkuvat lähes päivittäin. Intoa riittää edelleen kaikilla. Tarhassa alkaa melkoinen tohina, kun koirat näkevät minun nostavan keppejä pystyyn. Lumi hyppii katolta katolle edestakaisin ja muut eivät tiedä miten päin olisivat. Ensimmäisen vuoron saa se, joka malttaa rauhoittua maahan makaamaan, odottaessani tarhan ovella. Toistoja otan vain muutamia/koira ja into on taattu.  Johannes sattui perheineen olemaan yksi kerta vieraisilla ja tallensi kameraan muutaman kuvan.
 

Kovin lämmintä on taas viime päivinä ollut. Pari päivää sitten käytiin ajamassa helpossa maastossa, mutta paras puhti oli poissa. Ilmankosteus oli varmaan se suurin syy. Nyt on taas luvattu vähän kosteampia ja lämpimämpiä aamuja. Huomenaamulla pitäisi olla +9, mutta kosteuslukemien toivoisi olevan vähän alhaisemmat. Katsotaan minkä matkan kärsii ajaa.
Sällikin treenaa keppejä ja sille voi laittaa kujan jo paljon kapeammalle kuin Corvetelle
Lumin kiima jatkuu. Sälli syö jo, mutta edelleen urokset jäykistelee tarhassa ja Sälli pitää Corvettea ruodussa. Ulkoiluttaessani Lumia ja Surkua eräs puolituttu kysyi onko Lumilla kiima, piti häntäänsä kuulemma sellaisessa asennossa.
Samaan aikaan kullanarvoinen naapurini oli hiljentänyt Sällin ulvonnan tarhassa. Hän kertoi kuinka vihdoinkin pääsi koettamaan koirien komentamista hiljaiseksi. Sälli oli aloittamassa oikein kunnon konserttia. Naapurini kertoi, että oli kerännyt kaiken itsevarmuutensa ja mennyt lähemmäs tarhaa isot puutarhakäsineet kädessä. Hän oli lLäpsäyttänyt kätensä kuuluvasti yhteen ja samalla komentanut tiukalla, uskottavalla äänellä "Sälli hiljaa!". Sen jälkeen hän oli ollut täysin eleetön. Sälli hiljeni siihen paikkaan eikä aloittanut enää myöhemminkään uudelleen. Naapurini oli niin tyytyväinen suoritukseensa ja minä myös. Vanhassa rouvassa on poweria! Homma toimi juuri niin kuin pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti